Artikel
Sein op groen voor 4e Zwembad Zweeloo Cross Triathlon

Recreanten, duuratleten en kids kunnen op zaterdag 25 september a.s. volop bewegen. Afgelopen jaar gooide het coronavirus nog roet in het eten van de vierde editie van de Zwembad Zweeloo Cross Triathlon, maar als alles meezit kunnen de seinen op zaterdag 25 september op groen worden gezet.

Mede-organisator Wilfried Reuvers verheugt zich erop. “De sportkalender is al vele maanden praktisch leeg en wat zou het mooi zijn als we er met deze cross triathlon weer een vliegende start van kunnen maken! Als een opmaat voor vele sportieve activiteiten. Het blijft uiteraard een uitdaging, maar met inachtneming van alle RIVM-richtlijnen kunnen we dit sportevenement op een veilige en verantwoorde wijze op touw zetten.”

Gastheerschap Nationale Sportweek
De organisatoren van de Zwembad Zweeloo Cross Triathlon haken in op de Nationale Sportweek. “De nationale sportkoepel NOC*NSF heeft de gemeente Coevorden aangewezen als één van de vijf gaststeden voor deze sportweek, die van 17 tot en met 26 september op het programma staat. We willen dit maximaal benutten om sport en gezondheid in alle onze wijken en dorpen in de schijnwerpers te zetten. Met de laagdrempelige en recreatieve Zwembad Zweeloo Cross Triathlon willen we iedereen inspireren om weer meer te bewegen.” Dat blijkt nodig, want sinds de coronacrisis wordt er helaas steeds minder gesport. 

Mooie uitdaging voor jeugd en volwassenen
De crosstriatlon is uitermate geschikt voor zowel recreanten als voor fanatieke duuratleten. “De één wil gewoon kennismaken met deze tak van sport en finishen. Terwijl de ander juist heel prestatiegericht is en wil proberen het uiterste uit zich halen en een snelle tijd wil neerzetten. Beide is mogelijk tijdens de Zwembad Zweeloo Cross Triathlon.” 

Beekdal Aelderstroom
De Zwembad Zweeloo Cross Triathlon start in het 25-meter bad van Zwembad Zweeloo, in startgroepen per leeftijdscategorie. Vervolgens 5 kilometer mountainbiken of op cross-race fiets langs een uitdagend parcours door Aalden en het beekdal van de Aelderstroom. Voor de kids run is het parcours overigens aangepast, zodat deze ook op een ‘gewone’ fiets prima te doen is. Het slotonderdeel betreft een crossloop-parcours van 2,5 kilometer, over een gedeeltelijk onverhard traject langs sportpark ’t Alterbarg en met de finish op het terrein van Zwembad Zweeloo.

Inschrijven
De organisatie, die nog wel vrijwilligers kan gebruiken, heeft ook de beschikking over een vernieuwd parc fermé; een wisselzone waar deelnemers geen hinder van elkaar en van toeschouwers ondervinden. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan Zwembad Zweeloo. Nadere info en inschrijving via www.zwembadzweeloo.nl

Oes Eig'n Kraantien d.d. 27 juli 2021

 

Zoeken in de site

Sportnieuws

Aalden Rondomme 2022 ... Gelukkig bleef het niet helemaal stil ...

Zaterdag 8 januari 2022, de dag waarop de hardloopliefhebbers uit de wijde omtrek zich zo op konden verheugen….op de 15e editie van de Aalden Rondomm...

dinsdag, 11 januari 2022

Lees verder

LTC zet vrijwilligers in het zonnetje

Als gevolg van de Corona-maatregelen kon de jaarlijkse Vrijwilligersdag van LTC Zweeloo niet doorgaan. Heel jammer, want het bestuur van de tennisclub had graag alle waardevolle vrijwilligers, weer willen bedanken voor hu...

dinsdag, 4 januari 2022

Lees verder

100 jaar voetbal vvSweel, deel 3

“Voetbalclub speelt een grote rol binnen ons gezin”. Diane Bruinsma : synoniem voor clubliefde v.v. Swe...

dinsdag, 4 januari 2022

Lees verder
Willekeurige foto