.

.

 

.

Unieke dag voor nazaten van Willem Ruinemans en Grietje Warmolts

Vijf broers en vijf zussen na ruim twintig jaar terug in ouderlijk huis aan Klooster 2 in Zweeloo. Terug naar de roots, terug waar de plek waar ze zijn geboren en getogen. Vijf broers en vijf zussen, nazaten van Willem Ruinemans en Grietje Warmolts, namen onlangs na ruim twintig jaar weer een kijkje in het ouderlijk huis. Een unieke setting op een locatie vol met mooie jeugdherinneringen.De vijf broers en vijf zussen, in leeftijd variërend van 74 tot 57 jaar, zijn op elkaar gesteld. Dus zien ze elkaar sowieso tijdens de verjaardagen. Er was echter ook een verlangen naar een speciale broers- en zussendag. Met als hoofdmoot een bezoek aan het voormalig ouderlijk huis en een fietstocht langs alle landerijen, die destijds in gebruik zijn geweest bij Willem en Grietje Ruinemans.
Persoonlijk contact Willie Ruinemans (60) uit Dalen kent de verhalen van grote families, die soms zo groot zijn dat het vrijwel onmogelijk is om met iedereen persoonlijk contact te onderhouden. “Bij huize Ruinemans is daar gelukkig geen sprake van. Het is een heel warm nest”, zegt Willie op lachende toon.. Voor iedereen was er altijd aandacht Vader Willem en moeder Grietje runden aan het Klooster in Zweeloo een boerderij. “Dat waren goede en hartelijke mensen”, zegt Willie. De kinderen moesten vanzelfsprekend meewerken op het bedrijf of het huishouden, maar ze kregen van hun ouders ook alle kansen om op eigen benen te staan. “De mooiste kant van het grote gezin vormt toch wel het sociale aspect. Het was altijd gezellig druk bij ons thuis, Natuurlijk bestond het gevaar dat je als kind snel over het hoofd werd gezien, maar dat was bij ons niet aan de orde. Voor iedereen was er altijd aandacht." De kinderen hebben volgens Willie van hun ouders geleerd om rekening met elkaar te houden en te delen. "We zijn weliswaar niet samen opgegroeid, ik hoorde bij het jongste groepje, maar de oudere broers en zussen hielden ons altijd goed in de gaten." “We lopen niet de deur bij elkaar plat“
Verjaardagen van pa en ma, van opa en oma, zijn vaak ijkpunten voor het familieleven. Als die er niet meer zijn, dan kan de familieband gemakkelijk losser worden. “Het gevaar is dat iedereen dan een eigen weg kiest en de contacten wat vervagen, maar dat is zeker niet typerend voor de familie Ruinemans. “Onderling lopen we niet de deur bij elkaar plat, maar als er iets is, kunnen we op elkaar rekenen", zo voelt Willie een band met iedereen.
In 2025 samen 700 jaar oud
Voor de vijf broers en vijf zussen is 2025 een belangrijke stip aan de horizon. “We vieren dan een mijlpaal: we zijn in 2025 samen 700 jaar oud. Hopelijk kunnen we dan met ons tienen en de familie in goede gezondheid een groots feest vieren.”

Albert, Jenny, Roelof, Jansje, Willie, Henk, Grietje (v.l.n.r. staand,) Tinus, Hilda en Aaltje (v.l.n.r. zittend) beleefden een bijzondere revival. Na ruim twintig jaar namen de vijf broers en vijf zussen weer een kijkje in en rond het ouderlijk huis aan het Klooster 2 in Zweeloo. (Eigen foto) Bron : Dagblad van het Noorden Oes Eig'n Kraantien d.d. 26 oktober 2021
Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel