.

.

.

Onnodige en ongelukkige 3-0 nederlaag

voor Sweel in Nieuwleusen. Sweel verloor zondagmiddag in het Overijsselse Nieuwleusen even onnodig als ongelukkig van USV : 3-0. Het publiek zag een aantrekkelijke wedstrijd tussen twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren.

In de 35e minuut had Richard Speelman de 0-1 op zijn schoen, maar miste oog in oog met USV-doelman Martijn Scheper. Uit de rebound wisten Egbert Vugteveen en Jorrit Reuvers ook niet te scoren.

Vier minuten later toonde USV zich wel slagvaardig: een lange bal werd door spits Thijmen Stegeman beheerst tegen de touwen geschoten. Vlak voor de pauze kon Sweel op gelijke hoogte komen, maar Egbert Vugteveen vond opnieuw routinier Scheper op zijn weg.

In de tweede helft zette Sweel alles op alles om de opgelopen achterstand goed te maken. Terwijl het wachten was op de gelijkmaker van de ploeg van Jans Bos – met zeker drie opgelegde kansen – viel aan de andere kant de tweede USV-treffer. Met een prachtige lob in de verste hoek verraste vleugelverdediger Senne Hekkert doelman Jaap Haan: 2-0.

USV had daarna niet lang nodig om het geloof bij Sweel definitief weg te nemen: Dennis van der Veen schoot een kwartier voor tijd een corner van Frank Kuiper feilloos binnen: 3-0.