Artikel
Buitengasthuis in Meppen

Johan Lambregts : “We richten ons op (student)-verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten”. Buitengasthuis in Meppen wil bijdrage leveren aan zichtbaarheid verpleegkundigen en ook jongeren laten zien hoe mooi dit vak is.

Meppen krijgt eind dit jaar een Buitengasthuis dat zich gaat richten op verpleegkundigen. “Hun werk is vaak onzichtbaar. We hebben tijdens de COVID-19 pandemie weer eens gezien hoe belangrijk deze beroepsgroep is voor een goede gezondheidszorg. We willen met het Buitengasthuis een bijdrage leveren aan de zichtbaarheid van verpleegkundigen en ook aan jongeren laten zien hoe mooi dit vak is”, zegt initiatiefnemer Johan Lambregts,

Het Buitengasthuis aan de Mepperstraat is gevestigd in de verbouwde boerderijstal en maakt onderdeel uit van de toenmalige boerderij Erve Nijenhuis. Afgelopen zondag vormde de feestelijke onthulling van het logo – door Joske Boom (verzorgende IG) en Aaltje Post (verpleegkundige) - de opmaat naar de officiële opening in december van dit jaar.  Het Buitengasthuis ontleent zijn naam aan het Buitengasthuis in Amsterdam. Hier werd destijds de eerste professionele verpleging in ons land gestalte gegeven.

Imago van verpleegkundig beroep
Johan Lambregts - verpleegkundige (n.p.) en gezondheidswetenschappen – wil er naast beroepsontwikkeling graag een kleinschalige workshopruimte van maken, in combinatie met tentoonstellingen over de verleden en heden van de verpleegkunde. “Denk daarbij aan onderwerpen als het imago van het verpleegkundig beroep”.  Ook zal er - waar mogelijk - aandacht worden geven aan lokale onderwerpen uit de geschiedenis, heden en toekomst van de wijkverpleging in Drenthe. “Daarnaast willen we de tuin weer herstellen tot een Drents boerenerf met schapen en bloemenweiden. De tuin willen we af en toe openstellen voor publiek. Je bent in Meppen écht buiten en we zijn gastvrij. Vandaar ook de toepasselijke naam Buitengasthuis”, zo belicht Lambregts.

Masterclasses, workshops en bijeenkomsten
Het Buitengasthuis biedt diverse kleinschalige activiteiten. "Vooral gericht op (student)-verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten. Vanaf december 2021 is er een tentoonstelling te zien over het imago van het verpleegkundig beroep: “Wat een beeld van een verpleegkundige”.  

Voor verpleegkundigen staan In de winterperiode 2021-2022 een serie masterclasses op het programma. Thema's die aan de orde komen zijn onderwijs, imago, beroepsidentiteit en leiderschap. De accommodatie in Meppen is ook te huur voor kleinschalige workshops en bijeenkomsten in de verpleegkunde. Voor de catering werkt men samen met bedrijven uit de directe omgeving.

Kijk voor meer info op: www.burola.nl/het-buitengasthuis/

Aaltje Post (links) en Joske Boom onthulden zondagmiddag samen met initiatiefnemer Johan Lambregts het logo van het Buitengasthuis aan de Mepperstraat in Meppen, dat in december de deuren zal openen. (Eigen foto)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 17 augustus 2021

 

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Anne van der Bijl nieuwe eigenaar woonzorglocatie in Wezup

“Huize Wezup brengt Zorg en Welzijn samen” Anne van der Bijl is vanaf 1 november 2021 de nieuwe eigenaar van Huize Wezup. Al jaren had de 43-jarige inwoner van Leeuwarden de dro...

dinsdag, 25 januari 2022

Lees verder

Mieke Brinkhuis uit Aalden wilde zwaluwen graag te hulp schieten ...

...maar veelbelovend project staat in de ijskast. Mieke Brinkhuis lanceerde in 2020 het plan om een huiszwaluwentil in het dorp te plaatsen. “Het gaat niet zo goed met de zwa...

dinsdag, 18 januari 2022

Lees verder

Achter vergane glorie bloeit iets heel moois op

Bouw zes luxe rietgedekte appartementen en vier woningen op voormalig Auto Mekkes-terrein in voorjaar 2022 van start. Aalden is bijna een schitterend nieuwbouwplan rijker....

dinsdag, 18 januari 2022

Lees verder
Willekeurige foto