Artikel
Huttenbouwen in Aalden

“Zoveel blije en enthousiaste kinderen waren bezig met het bouwen van de hutten. Het was een feestje om mee te maken!” Het verzoek was ;”wil je een stukje schrijven voor de OEK over het huttenbouwen in Aalden.” Nu had ik geen idee wat dat inhield dus ging vol verwachting richting LiBo. Maar wat ben ik blij dat ik gegaan ben! Zoveel blije en enthousiaste kinderen waren bezig met het bouwen van de hutten. Het was een feestje om mee te maken!

Perfect georganiseerde dag
Bij aanvang van het bouwen hebben zich rond de 30 kinderen gemeld. Voor  2,50 euro en een zelf meegebrachte hamer gingen ze een perfect georganiseerde dag tegemoet. De kinderen begonnen in kleine groepjes met het maken van een bouwwerk dat uiteindelijk na het middageten tot een groot bouwwerk werd verbonden.

Vol spanning te wachten
Op het veldje naast LiBo lagen de pallets al klaar en stonden de kinderen en hun ouders vol spanning te wachten tot het startsein tot het bouwen van de hutten gegeven werd, zodat ze aan de slag konden gaan. Mirthe Rolink, buurtsportcoach Gezond Coevorden, sprak de kinderen toe: “Samen kunnen jullie het, samen gaan jullie iets heel moois bouwen. En tussen de middag eten we spruitjes, maar dan net even anders…..”

Initiatiefnemers zijn ervaringsdeskundigen
Nadat alle kinderen zich bij de stapels pallets in groepjes hadden verdeeld en de eerste bouw overleggen waren begonnen, sprak ik de initiatiefnemers Nik Dijkink en Jeffrey Kiers. “Het idee om hutten te bouwen voor en door kinderen is opgeborreld tijdens het drinken van een biertje in de vriendengroep”, vertellen Nik en Jeffrey. “Als kind bouwden wij tijdens schoolvakanties hutten en werden er voor de jeugd verschillende activiteiten georganiseerd om te spelen en te bouwen. Omdat we dat altijd erg leuk hebben gevonden dachten we dat het voor de huidige jeugd ook weer heel leuk zou zijn als dat voor hen werd georganiseerd.”

Sponsoren
De vriendengroep was meteen enthousiast en ze starten met het aanschrijven van verschillende sponsoren. Gelukkig waren die ook meteen bereid om hen te ondersteunen.  Zwaagstra Beton uit Hoogeveen leverde de pallets, Welkoop Zweeloo de spijkers, bakkerij Schepers uit Sleen het deeg om zelf broodjes te kunnen bakken. LiBo zorgde voor de lunch voor de kinderen en stelde de locatie beschikbaar en  COOP Aalden verzorgde de lunch voor de vrijwilligers. Buurtsportcoach Gezond Coevorden was verantwoordelijk voor de begeleiding van de activiteit. Zonder deze sponsoren zou het idee niet van de grond zijn gekomen.

Na het interview is alleen een bedrijvig hamergetik en muziek te horen. En veel blije kinderstemmen. Omstreeks  17.00 uur werd de dag afgesloten en kon er worden teruggeblikt op een heerlijke goed verzorgde dag. Waarin ze naast het bouwen van hutten en een goed verzorgde lunch nog getrakteerde werden op een ijsje en een kijkje in de keuken kregen over zelf brood bakken.

Voor volgend jaar heeft de vriendengroep nog grotere plannen. Ze zijn dan van plan om hutten en misschien zelfs wel vlotten te bouwen. Ideeën zijn er genoeg

Helaas moet aan het eind van de dag het bouwwerk weer afgebroken worden. Maar gelukkig hebben we deze foto’s nog…..

De opbrengst van de dag gaat naar het Dierenkampje.

Verslag en foto’s: Martine Ponstein

Oes Eig'n Kraantien d.d. 17 augustus 2021


 
 

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Mieke Brinkhuis uit Aalden wilde zwaluwen graag te hulp schieten ...

...maar veelbelovend project staat in de ijskast. Mieke Brinkhuis lanceerde in 2020 het plan om een huiszwaluwentil in het dorp te plaatsen. “Het gaat niet zo goed met de zwa...

dinsdag, 18 januari 2022

Lees verder

Achter vergane glorie bloeit iets heel moois op

Bouw zes luxe rietgedekte appartementen en vier woningen op voormalig Auto Mekkes-terrein in voorjaar 2022 van start. Aalden is bijna een schitterend nieuwbouwplan rijker....

dinsdag, 18 januari 2022

Lees verder

Uitbreiding ambulancezorg vanuit locatie Zweeloo

UMCG Ambulancezorg heeft de diensten van de ambulancepost in Zweeloo - die sinds 2020  gehuisvest is naast de brandweerkazerne - aanzienlijk uitgebreid. “We zijn hier gestart met een avonddienst van 15:...

dinsdag, 18 januari 2022

Lees verder
Willekeurige foto