Artikel
Overzichtstentoonstelling Kerkje van Zweeloo

Inspiratiebron door de eeuwen heen… Stichting Kunstenaarsdorp Zweeloo organiseert vanaf zaterdag 21 augustus t/m 12 september een overzichtstentoonstelling met werken van het 13e-eeuwse kerkje van Zweeloo.
Bron hiervoor is de online kunstcollectie van de stichting waarop bijna 300 schilderijen van Zweeloo en omgeving staan die gemaakt zijn door ruim 125 schilders.

Binnen die collectie waren de bijna 30 werken van het kerkje in verschillende technieken het uitgangspunt voor de tentoonstelling.
Na een oproep in lokale media kreeg de stichting ook vele aanvullende werken van particulieren te leen aangeboden. Daarmee geeft de tentoonstelling een gevarieerd beeld van het kerkje als inspiratiebron door de eeuwen heen.

Kunstenaar Kees Thijn, symbolisch-realistisch schilder en eigenaar van Museum Thijnhof in Coevorden, maakt speciaal voor de tentoonstelling een heel nieuw werk dat pas bij de opening gereed is.

De tentoonstelling is te bezoeken op zaterdag- en zondagmiddagen vanaf 21 augustus t/m 12 september tussen 13.00 en 17.00 uur.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 17 augustus 2021

 

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Culturele gemeente van Drenthe

Beste cultuurliefhebber uit de gemeente Coevorden, De gemeente Coevorden is van eind augustus 2021 t/m december 2022 culturele gemeente van Dre...

woensdag, 26 januari 2022

Lees verder

Aanvraag dorpsbudget vanuit ‘Schrijverscollectief van A tot en met Z’

Dit theater- en schooljaar is Coevorden de culturele gemeente van Drenthe, met als thema “Verbonden in Verhalen”. Vier schrijvers uit de voormalige gemeente Zweeloo hebben het idee opgevat om samen een...

dinsdag, 25 januari 2022

Lees verder

Kleine bieb met grote letters in de Korenhof

Sinds kort heeft de bibliotheek Aalden in woonzorgcentrum de Korenhof een kleine bieb gemaakt met hierin grootletterboeken. Maandagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur (in de oneven weken) zijn Lammy Kroes en Anni...

dinsdag, 25 januari 2022

Lees verder
Willekeurige foto