Artikel
Zwerfafval bij vogelkijkhut blijft bron van ergernis

Wandelen in de ongerepte natuurgebieden is sinds het begin van de coronacrisis steeds populairder geworden, en dat wordt vaak gecombineerd met het nuttigen van drankjes, snacks en zelfs complete maaltijden.
Onze natuurgebieden bieden een uitgelezen kans om in alle opzichten te genieten van de rust en het uitzicht.

Maar dat merken ook natuurliefhebbers die zich inzetten voor een schone omgeving:  prullenbakken zitten overvol en niet iedereen ruimt zijn afval op!

Dat zien ze terug aan afvalstromen. De vrijwilligers zien veel rotzooi in de natuur en het lijkt dweilen de kraan open:  Veel bekertjes, pakjes drinken en flesjes afval en zelfs resten van warme maaltijden. Schattingen maken duidelijk dat we de helft meer aan afval hebben dan in een normaal jaar.

Afgelopen weekend spraken we met een aantal wandelaars, die de vogelkijkhut op de Aaelderes als pleisterplaats hadden uitgekozen “Je wilt genieten van het schitterende uitzicht vanuit de vogelkijkhut op de Aalderes, maar wat een teleurstelling wanneer je dan uitzicht hebt op de resten van een maaltijd van vorige bezoekers. Wanneer je een maaltijd, snacks of drankjes op deze prachtige plek wilt nuttigen, is de moeite dan te groot om het restant weer mee te nemen?”

Samen tegen zwerfafval ! Met kleine dingen kun je al een groot verschil maken. Door iets van je stoep of in de natuur te rapen, doe je al iets tegen zwerfafval.

De resten van maaltijden als stille getuige van een hardnekkig probleem.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 17 augustus 2021

 

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Mieke Brinkhuis uit Aalden wilde zwaluwen graag te hulp schieten ...

...maar veelbelovend project staat in de ijskast. Mieke Brinkhuis lanceerde in 2020 het plan om een huiszwaluwentil in het dorp te plaatsen. “Het gaat niet zo goed met de zwa...

dinsdag, 18 januari 2022

Lees verder

Achter vergane glorie bloeit iets heel moois op

Bouw zes luxe rietgedekte appartementen en vier woningen op voormalig Auto Mekkes-terrein in voorjaar 2022 van start. Aalden is bijna een schitterend nieuwbouwplan rijker....

dinsdag, 18 januari 2022

Lees verder

Uitbreiding ambulancezorg vanuit locatie Zweeloo

UMCG Ambulancezorg heeft de diensten van de ambulancepost in Zweeloo - die sinds 2020  gehuisvest is naast de brandweerkazerne - aanzienlijk uitgebreid. “We zijn hier gestart met een avonddienst van 15:...

dinsdag, 18 januari 2022

Lees verder
Willekeurige foto