.

.

 

.

Bruggetje Gebbeveensweg wordt vervangen ...

... Wezuperbrug moet nog even wachten. Bouwwerken hebben niet het eeuwige leven; groot onderhoud zorgt voor toekomstbestendigheid.

 

In de gemeentelijke begroting worden bruggen beeldend kunstwerken genoemd. Civiele kunstwerken om precies te zijn. Hoe mooi en vertrouwenwekkend dit ook klinkt, ze hebben helaas niet het eeuwige leven. Ook bruggen moeten op den duur vervangen worden. In de omgeving van Zweeloo geldt dit momenteel voor twee bruggen: het bruggetje over de Aalderstroom bij de Gebbeveensweg (tussen Wezup en de Gelpenberg) en de brug over het Oranjekanaal in Wezuperbrug.

Een recente inspectie wees uit dat het bruggetje bij de Gebbeveensweg aan groot onderhoud toe was. Niet dat er acuut gevaar was, maar de veiligheid kan op den duur wel in het geding komen. Het oude bruggetje wordt nu vervangen door een verkeersduiker voorzien van een faunapassage. Wat betreft aanzicht zal er overigens niet veel veranderen. De werkzaamheden zijn inmiddels al halverwege. Naar verwachting zal de weg eind volgende week weer open zijn voor het verkeer.

Overleg over nieuwe brug in Wezuperbrug is nog gaande
De inwoners van Wezuperbrug moeten wat meer geduld opbrengen. Het overleg tussen de gemeente Coevorden en belangenvereniging “Ons Belang Wezuperbrug” over de nieuwe brug is nog gaande. Naar verwachting zullen de werkzaamheden ergens in de tweede helft van 2022 starten.

Dankzij loopstroken langs de wand van de duiker kunnen amfibieën en kleine marterachtigen veilig van de ene naar de andere kant van de Aalderstroom. (Foto: Ina Brinks)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 16 november 2021

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel