Artikel
Cabriobusmet bobo's en Hemmeltied

langs alle dorpen gemeente Coevorden.  - De opening van het jaar dat Coevorden Culturele Gemeente van Drenthe is -  Ter opfrissing van ons aller geheugen: 2022 is Coevorden Culturele Gemeente. Voor de organisatie van allerlei culturele evenementen en activiteiten is een kerngroep ingesteld, met Roelie Lubbers uit Noord Sleen als voorzitter.

Voor het programma en heel veel informatie: kijk op www.cultureelcoevorden.nl
Of haal een Cultureel Magazine bij de TIP of de COOP. Het thema is ‘Verbonden in verhalen’. Waarbij de woorden Verbinden, Verhalen, Versterken en Vieren de leidraad vormen.

Verbinden: dat gaat a.s. zaterdag, 28 augustus, gebeuren. Alle 25 dorpen en kernen van de gemeente Coevorden worden met elkaar verbonden door een cabrio-bus. In deze bus zit wethouder Jeroen Huizing, evenals de kerngroep. Ook enkele ‘historische figuren’ rijden mee. En het RTV Drenthe-programma Hemmeltied zal vanuit de bus verslag doen.

Als de bus de kernen aandoet, wordt ter plekke het kunstwerk meegegeven, gemaakt door een inwoner uit het betreffende dorp. De panelen van 60/60 cm worden in Coevorden gemonteerd op een groot frame, waardoor een groot kunstwerk ontstaat van alle kernen in de gemeente. Dit kunstwerk zal gedurende het culturele jaar op veel plekken te zien zijn tijdens activiteiten.

Elke kern heeft een deel van een Coevorden-rond-cultuurwandelpad beschreven. Hiervan zal een boekje gemaakt worden. En dan is er nog het gemeente-Coevorden-lied: elke kern maakte een couplet, waarin het dorp bezongen wordt. Gemaakt én uitgevoerd dus door de eigen inwoners.

De eerste opzet was dat zaterdag in stad Coevorden de garnizoensdagen gehouden zouden worden, waarbij ’s middag het culturele jaar geopend zou worden. Helaas, garnizoensdagen afgelast. Maar: het culturele jaar wórdt geopend, hoe dan ook. Op de Weeshuisweide zijn ‘s middags de kunstenaars en de zangers te zien, en te horen. Het kanon zal afgeschoten worden en dan is het jaar geopend.

Maar: voordat het ’s middags zo ver is, is er dus ’s ochtends de bustour door de gemeente. Weet je welkom, om in je eigen dorp daarbij aanwezig te zijn!
Zie hieronder het tijdschema (bij benadering):

  Tijd

Plaats

Locatie

  9.00 uur

Meppen

Frensenhoes, Dennekampen (lied, koffie/thee)

  9.15 uur

Aalden

Jantina Helling molen (koffie met C-C-koekjes)

  9.25 uur

Benneveld

De Brink (koffie met koek)

  9.40 uur

Zweeloo

Zweeler kerk (koffie met koek, en het lied)

  9.55 uur

Wezup

De Brink (het Wisper couplet wordt gezongen; ieder mag meedoen, verzamelen 9.40; het kunstwerk is te zien in de hal van hotel Hegen)

10.10 uur

Wezuperbrug

Dorpshuis (9.30/10.30 uur koffie/thee/ chocolademelk met krentewegge, en mogelijk een
culturele activiteit voor de kinderen; aanmelden mag via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. )

Oes Eig'n Kraantien d.d. 24 augustus 2021

 

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Culturele gemeente van Drenthe

Beste cultuurliefhebber uit de gemeente Coevorden, De gemeente Coevorden is van eind augustus 2021 t/m december 2022 culturele gemeente van Dre...

woensdag, 26 januari 2022

Lees verder

Aanvraag dorpsbudget vanuit ‘Schrijverscollectief van A tot en met Z’

Dit theater- en schooljaar is Coevorden de culturele gemeente van Drenthe, met als thema “Verbonden in Verhalen”. Vier schrijvers uit de voormalige gemeente Zweeloo hebben het idee opgevat om samen een...

dinsdag, 25 januari 2022

Lees verder

Kleine bieb met grote letters in de Korenhof

Sinds kort heeft de bibliotheek Aalden in woonzorgcentrum de Korenhof een kleine bieb gemaakt met hierin grootletterboeken. Maandagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur (in de oneven weken) zijn Lammy Kroes en Anni...

dinsdag, 25 januari 2022

Lees verder
Willekeurige foto