Artikel
Officiële opening Cultureel jaar!

Aanstaande zaterdag 28 augustus start het Culturele jaar van de gemeente Coevorden. Met een rondrit door de hele gemeente haalt wethouder cultuur Jeroen Huizing bijdragen van de dorpen op.

Een groot deel van de dorpen maakte een couplet voor een lied én een kunstwerk. ’s Middags om 15.00 uur maken alle kunstwerken één groot kunstwerk en alle coupletten één groot lied op de Weeshuisweide in Coevorden.


Coevorden is vanaf zaterdag tot december 2022 Culturele gemeente van Drenthe. Vele grote en kleine activiteiten staan op stapel; te beginnen met de uitvoering van het theaterspektakel Woeste Gronden in ’t Haantje. Projecten als ‘Levenslied’, wandel- en fietstochten, muziekstukken, optredens en activiteiten voor jong en oud.
Verbonden in Verhalen
Verbonden in Verhalen is het thema van het culturele jaar. Over en in elk dorp en in de stad zijn mooie verhalen te vertellen. Verhalen over vroeger en gebeurtenissen uit het nu. De evenementen en activiteiten vertellen veel van deze verhalen.


Aangepast programma
Vanwege de corona-maatregelen wordt het zaterdag een bescheiden activiteit. Wel is er uiteraard publiek welkom bij de overhandiging in de dorpen.

Nieuws op de website
Op www.cultureelcoevorden.nl is te vinden wat er de komende tijd staat te gebeuren. Al het nieuws over Coevorden Culturele gemeente is hier te vinden.

Artikel geplaatst 24 augustus 2021
 

 

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Culturele gemeente van Drenthe

Beste cultuurliefhebber uit de gemeente Coevorden, De gemeente Coevorden is van eind augustus 2021 t/m december 2022 culturele gemeente van Dre...

woensdag, 26 januari 2022

Lees verder

Aanvraag dorpsbudget vanuit ‘Schrijverscollectief van A tot en met Z’

Dit theater- en schooljaar is Coevorden de culturele gemeente van Drenthe, met als thema “Verbonden in Verhalen”. Vier schrijvers uit de voormalige gemeente Zweeloo hebben het idee opgevat om samen een...

dinsdag, 25 januari 2022

Lees verder

Kleine bieb met grote letters in de Korenhof

Sinds kort heeft de bibliotheek Aalden in woonzorgcentrum de Korenhof een kleine bieb gemaakt met hierin grootletterboeken. Maandagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur (in de oneven weken) zijn Lammy Kroes en Anni...

dinsdag, 25 januari 2022

Lees verder
Willekeurige foto