.

.

 

.

Duo-expositie van viltwerken en schilderijen

Op uitnodiging van kunstenaarsdorp Zweeloo exposeren Henk Eefting uit Echten (olieverf schilderijen) en Peter en Corina van der Weerden uit Aalden (viltwerken) in de KunstenaarsHerberg in Zweeloo.

Het is voor de eerste keer dat er naast schilderijen nu werken van vilt en hout te zien zijn. De expositie loopt van 20 november t/m 25 december 2021.
De expositie is t/m 25 december te bezoeken op zaterdag- en zondagmiddagen tussen 13.00 en 17.00 uur. De dan geldende regels m.b.t. Corona zullen in acht worden genomen.

Henk Eefting: “In mien atelier “van prul naor praal” staot de prullegies die ik vaak schilder. Het sleetse, gebarsten, verschenen, roest, dat bint de dingen waor ik op val. Ik schilder met eulivarf op MDF en naost het stilleven boeit het portret mij ok. Dat stiet nog een beetie in de kinderschoenen. Bij een portret moet ik nog secuurder wezen dan bij het schildern van een aold kommegien. Het möt toch lieken.

Ik hoop daj hier in de Kunstenaarsherberg kunt genieten van mien wark. Ok kuj altied bij mij langs kommen in mien atelier in Echten. Wal eerst even een bellegie. In de cadeauwinkel van Echten “Het Huus mit de Belle”, bint banners te koop, waor een schilderij van mij op stiet.”

Corina van den Weerden:“ In het jaar 2020 en 2021 zijn we met z’n allen over de hele wereld ver verwijderd van contact. Er is wel contact, maar niet lijfelijk. Contact staat verder weg dan ooit. De ongelijkheid tussen zwart en wit is hierdoor nog scherper zichtbaar geworden.

In ons werk zie je dat de wens om contact en aanraking voor iedereen er altijd zal blijven.

De gelijkheid tussen zwart en wit zie je in het werk terug in bollen. De zwarte bollen hebben een wit hart en de witte bollen hebben een zwart hart. De aanraking en de wens tot contact is uitgebeeld met de zwarte en witte lokken van het Drentse heideschaap, die heel voorzichtig proberen elkaar vast te houden.”

Oes Eig'n Kraantien d.d. 16 november 2021

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel