Artikel
Energie rekening verlagen

Over een goede maand gaat de verwarming weer aan. Dan gaat ook de gasmeter weer sneller draaien en moet u dat gaan betalen. Vindt u ook niet dat u veel te veel kwijt bent aan de energie rekening? Maar daar is iets aan te doen!

De provincie Drenthe heeft een actie op touw gezet om de burger bewust om te laten gaan met energie. Dat is nodig om de komende energie-transitie betaalbaar te houden.

De gemeente Coevorden doet daar ook met veel overtuiging aan mee. U heeft vast wel eens gehoord van het Drents Energieloket. Vorig jaar heeft u bijvoorbeeld een voucher gehad waarmee u voor € 50,- energie besparende artikelen kon kopen. Heeft u die voucher ingewisseld en de klus uitgevoerd?

Een ander initiatief van de provincie en gemeente is het werken met energie-coaches. Deze coaches hebben een cursus gevolgd om u te kunnen bijstaan bij het omlaag brengen van de energie rekening. Deze coaches zijn vrijwilligers die vaak in hun eigen situatie veel ervaring opgedaan hebben in het besparen van de kosten. Als u zich opgeeft voor de hulp van een coach gaat zij/hij samen met u in uw huis kijken of u de energie rekening omlaag kan brengen tegen schappelijke kosten.

Samen maken ze met u een rapport op dat op de eerste plaats voor u bestemd is. U kunt dan rustig bekijken of u bepaalde aanbevelingen uit wilt voeren. Dit kan zijn een simpele gedragsverandering, een doe-het-zelf klus of een ingrijpende aanpassing. Voor die ingrijpende aanpassing adviseren we u om een deskundige een begroting van de kosten en de besparingen te laten maken. En nu komt het mooie: het advies en rapport van de energie coach is geheel gratis!!! Voor de deskundige begroting zullen wel advieskosten in rekening gebracht worden. Begin met het aanvragen van de gratis energie-scan.

In de omgeving van de voormalige gemeente Zweeloo kunt u de hulp inroepen van Nico Vollebregt of via het Drents Energieloket. U krijgt dan een energie-coach toegewezen.

Website van het Energieloket: https://drentsenergieloket.nl/maatregelen/energiecoach

Website met een beschrijving van de kosten als je niets doet: https://www.businessinsider.nl/energierekening-kosten-stroom-gas-2030

Oes Eig'n Kraantien d.d. 7 september 2021

 

Zoeken in de site

Laatste nieuws

World Clean-up Day 2021

Komende zaterdag is het weer zover: World Cleanup Day 2021. Tijdens deze wereldwijde opschoondag komen ruim 180 landen in actie voor een schonere omg...

dinsdag, 14 september 2021

Lees verder

“Onteigening is een barbaars middel en niet van deze tijd”

Bij experts is er veel scepsis. Verplichte onteigening van boeren om daarmee de stikstofcrisis snel op te lossen is onrealistisch, roept weerstand op bij boeren en werkt daardoor alleen maar averech...

dinsdag, 14 september 2021

Lees verder

Het blijft elke keer indrukwekkend...

de landing van een luchtballon....dit keer dichtbij huis. De landing van een luchtballon blijft altijd indrukwekkend. Ook afgelopen week trok het schouwspel aan de dorpsrand van Meppen veel bekijks...

dinsdag, 14 september 2021

Lees verder
Willekeurige foto