Artikel
DGC De Gelpenberg bedolven onder complimenten:
"Golfbaan is een juweeltje". De Duitser Frederik Schott heeft zaterdag de Pro Golf Tour 2021 op zijn naam geschreven. Maar de grootste winnaar van het internationale golftoernooi was De Gelpenberg. De organiserende club uit Aalden werd bedolven onder de complimenten.

Deze een na laatste wedstrijd van de Pro Golf Tour 2021 was tot en met de laatste hole spannend. Het was dat de Portugees Thomas Gouveia op de finaledag – na onder andere 7 birdies – op hole 18 een bogey maakte en Frederik Schott een par, anders hadden beide speler een play-off moeten spelen. Beste Nederlandse amateur werd Dario Antonnisse, die als vierde eindigde.

Golfbaan in super goede conditie
Zowel toernooiwinnaar Frederik Schott als Dario Antonisse waren zeer te spreken over de organisatie en de golfbaan van De Gelpenberg. “Die baan was in super goede conditie,” zo verwoordde de Nederlander het namens alle andere spelers. “Het is een hele strategische baan, die heel goed gebouwd is.”

Namens de Pro Golf Tour bedankte toernooidirecteur Simon Bowler golfclub De Gelpenberg voor de perfecte organisatie. En als het aan Matthias Roth van hoofdsponsor FaberExposize ligt komt hij als sponsor volgend jaar graag met de Pro Golf Tour terug naar de golfbaan aan de dorpsrand van Aalden. Daar is een grote kans op, want Simon Bowler liet zich op de finaledag al in soortgelijke bewoordingen uit.

Het internationale golftoernooi Pro Golf Tour 2021 in Aalden is mede dankzij de uitstekende organisatie van DGC De Gelpenberg vlekkeloos verlopen. (Eigen foto)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 7 september 2021

 

 
 

Zoeken in de site

Sportnieuws

Aalden Rondomme 2022 ... Gelukkig bleef het niet helemaal stil ...

Zaterdag 8 januari 2022, de dag waarop de hardloopliefhebbers uit de wijde omtrek zich zo op konden verheugen….op de 15e editie van de Aalden Rondomm...

dinsdag, 11 januari 2022

Lees verder

LTC zet vrijwilligers in het zonnetje

Als gevolg van de Corona-maatregelen kon de jaarlijkse Vrijwilligersdag van LTC Zweeloo niet doorgaan. Heel jammer, want het bestuur van de tennisclub had graag alle waardevolle vrijwilligers, weer willen bedanken voor hu...

dinsdag, 4 januari 2022

Lees verder

100 jaar voetbal vvSweel, deel 3

“Voetbalclub speelt een grote rol binnen ons gezin”. Diane Bruinsma : synoniem voor clubliefde v.v. Swe...

dinsdag, 4 januari 2022

Lees verder
Willekeurige foto