Artikel
De Gezonde Huiskamer op tournee in gemeente Coevorden

Vanaf 13 september staat de Gezonde Huiskamer in verschillende dorpen en wijken in de gemeente Coevorden en hiermee wordt aansluiting gezocht bij de activiteiten van de Nationale Sportweek, zoals bekend is Coevorden dit jaar één van de vijf hostcities.

De Gezonde Huiskamer is een vrachtwagentje ingericht voor het afnemen van leefstijlchecks op locatie, gevolgd door een goed gesprek over gezondheid. Op basis hiervan krijg je suggesties voor activiteiten en organisaties in Coevorden die kunnen helpen bij gezonde voornemens!

28 september – Zweeloo: Dorpshuis de Spil, Eswegje 3, 9.00 tot 17.30 uur

29 september – Aalden: Korenhofplein, 9.00 tot 17.30 uur

De hele route van de Gezonde Huiskamer is ook te vinden op www.meergezondejaren.nl

Leefstijl check
Bij de leefstijlcheck meten we onder andere gewicht, lengte, buikomvang, bloeddruk en we doen een knijpkracht meting. Daarnaast bepalen we je lichaamssamenstelling en kun je aan de slag met positieve gezondheid. In de Gezonde Huiskamer zijn gekwalificeerde leefstijladviseurs aanwezig die naast het afnemen van leefstijlchecks ook beschikbaar zijn voor het beantwoorden van vragen over allerlei thema’s rondom gezondheid, voeding, bewegen en wat de inwoners van Coevorden nog meer bezighoudt. Samen met de leefstijladviseur kun je het ‘spinnenweb’ van Positieve Gezondheid invullen en op zoek gaan naar een activiteit die bij jou past. Na afloop worden de resultaten in een rapport samengevat en besproken, dit rapport wordt afgedrukt zodat je het mee naar huis kunt nemen.

Corona
In verband met de bijzondere omstandigheden waarmee we nu te maken hebben, is er een speciaal corona-protocol opgesteld voor het afnemen van de leefstijlchecks en het is goed om te weten dat de Gezonde Huiskamer geen afgesloten ruimte is, zodat alle metingen veilig gedaan kunnen worden.

Achtergrond project
De Gezonde Huiskamer iseen project van het Healthy Ageing Netwerk Noord-Nederland (HANNN) in samenwerking met Maatschappelijk Welzijn Coevorden, de werkgroep Positieve Gezondheid in Coevorden en het Institute for Positive Health.

Dit project heeft een bijdrage van de gemeente Coevorden gekregen uit de regeling ‘Innovatie zorg en ondersteuning’. Die regeling werd vorig jaar in het leven geroepen om innovatie in de zorg en ondersteuning te bevorderen. Door de wijkgerichte aanpak en de koppeling aan Positieve Gezondheid draagt het project op innovatieve wijze bij aan de doelen van het innovatiefonds. Het ligt in de planning om de inwoners na een half jaar opnieuw een leefstijlcheck aan te bieden.

Artikel geplaatst 8 september 2021


 

 

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Anne van der Bijl nieuwe eigenaar woonzorglocatie in Wezup

“Huize Wezup brengt Zorg en Welzijn samen” Anne van der Bijl is vanaf 1 november 2021 de nieuwe eigenaar van Huize Wezup. Al jaren had de 43-jarige inwoner van Leeuwarden de dro...

dinsdag, 25 januari 2022

Lees verder

Mieke Brinkhuis uit Aalden wilde zwaluwen graag te hulp schieten ...

...maar veelbelovend project staat in de ijskast. Mieke Brinkhuis lanceerde in 2020 het plan om een huiszwaluwentil in het dorp te plaatsen. “Het gaat niet zo goed met de zwa...

dinsdag, 18 januari 2022

Lees verder

Achter vergane glorie bloeit iets heel moois op

Bouw zes luxe rietgedekte appartementen en vier woningen op voormalig Auto Mekkes-terrein in voorjaar 2022 van start. Aalden is bijna een schitterend nieuwbouwplan rijker....

dinsdag, 18 januari 2022

Lees verder
Willekeurige foto