Artikel
Melktap Koops in Benneveld

Aan de Broeklanden 15 in Benneveld staat niet zomaar een tuinhuisje. Het is een locatie waar onder meer zelfgemaakte yoghurt, kefir, vla en meer producten worden aangeboden.

Naast de zuivel kan er vlees besteld worden via Whatsapp of Facebook.

Bert Koops tapt nu uit een ander vaatje
Bert Koops groeide op in het plaatselijke cafe Knegtering in Benneveld. Hij tapt nu uit een heel ander vaatje : Van biertap naar melktap.

Op de facebookpagina Melktap Koops is veel informatie over het bedrijf te lezen. Bijna elke dag wordt er een berichtje geplaatst. Zo staat er bijvoorbeeld dat de familie de mogelijkheid geeft om zelf de verse melk te tappen. Onze verslaggever Martine Ponstein nam begin deze maand een kijkje op de boerderij in het buitengebied van Benneveld, aan de Broeklanden 15.

Het is druk op het bedrijf
Bert Koops is druk aan het werk als ik arriveer. De melkveehouder bevindt zich achter in de stal waar meer dan 150 koeien gehuisvest zijn. Ze hebben allemaal een soort van chip om. Hiermee kunnen de koeien de hele dag vrijwillig een bezoek brengen aan de robot om gemolken te worden. Zodra zij melk hebben gegeven wordt het sein ”geel” en mogen de koeien weer naar buiten. Sommige koeien maken geen haast om naar buiten te gaan, anderen willen weer naar buiten, zonder dat ze melk gegeven hebben.

Voordat we echt met het interview kunnen beginnen moet Bert (58) twee vaste klanten helpen. Het tweetal is erg enthousiast over de melktap en komt om de 2 a 3 weken zelf melk tappen en andere zuivelproducten halen. Ook nemen ze dan vaak vlees mee. Bert verkoopt veel soorten Angus vlees, zoals Beef burgers, gehakt, riblappen, hachee vlees en nog veel meer.

Hoe is het begonnen:
Het idee van de melktap is ontsproten uit een idee en stageopdracht van de oudste zoon Robert (22). Hij was de grote stimulator. En vanaf maart 2021 is de melktap in bedrijf. De familie Koops verkoopt producten van eigen erf, die onder strenge richtlijnen verkocht mogen worden. Regelmatig worden de producten gecontroleerd door de COKZ ( Centraal Orgaan voor kwaliteitsaangelegenheden in de Zuivel ). Bert’s vrouw Janny helpt  het maken van de producten voor de melktap en Robert en Jacques (19) zijn daar ook enthousiast mee bezig. De 16-jarige Alfred - de jongste van het gezin - zit nog op school. Regelmatig worden er weer nieuwe smaken toegevoegd aan het assortiment. Bert is super trots op zijn ‘team’ :  met gezamenlijke inzet maken ze heerlijke toetjes; diverse smaken vla, yoghurt , melkdrink, kefir en chocolademelk. Gezonde zuivel van gezonde koeien rechtstreeks van boerderij te verkrijgen bij Melktap Koops.

Wat is de melktap ?
“Gezonde zuivel van gezonde koeien, rechtstreeks van de boerderij “staat op de Facebook pagina te lezen.

De melktap staat in een klein houten gebouwtje op het erf. Elke dag wordt de melktap gevuld met verse melk van de eigen koeien. In het gebouwtje wordt naast de melk uit de melktap ook andere zuivelproducten , zoals karnemelk, chocomelk, boerenyoghurt (naturel of met een smaakje), boerenvla (vanille en chocolade) en kefir (naturel, limoen, framboos en sinaasappel) verkocht. Ook kan men er amandelgriesmeel en scharreleieren kopen. In de vrieskist ligt ook het vlees van de Angus koeien voor de verkoop.

Kefir
Ik ga naar huis met een fles Kefir met sinaasappel, om eens uit te proberen. Kefir is een dikke vloeibare koolzuurhoudende melkdrank. Het wordt gemaakt van mengsel van verschillende melkzuurbacteriën en gisten. De lichtzure en frisse smaak lijkt op die van drinkyoghurt. Kefir heeft een hoge voedingswaarde en is rijk aan probiotica en zorgt voor een betere spijsvertering en gezonde darmflora. En ik vond het lekker dus ik ga zeker nog een keer terug. En dan niet meer voor een interview.

Interesse ? Stuur dan even een whatsapp naar: 06 – 18 21 72 66

Oes Eig'n Kraantien d.d. 21 september 2021

 

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Fietspad richting Broekstukkenweg in Zweeloo ...

... gaat door, moet er medio 2023 liggen. Een hartenwens van Matine en Johan Kamps gaat eindelijk in vervulling, de aanleg van een fietspad vanaf de N381 tot aan de Broekst...

dinsdag, 30 november 2021

Lees verder

Ruimtegebrek, vier kerkbanken over

Heel veel dorpsbewoners hebben wel eens op de kerkbanken in de kerk van Zweeloo gezeten. Hoe mooi zou het zijn als je dit thuis ook kun...

dinsdag, 30 november 2021

Lees verder

Cbs De Schutse doet mee aan de Schoenendoosactie

In deze spannende tijd zijn kinderen in noodsituaties en armoede extra kwetsbaar. Daarom vragen wij u om mee te doen aan de Schoenendoosactie. We geven kinderen ver weg een schoenendoos vol...

dinsdag, 23 november 2021

Lees verder
Willekeurige foto