Artikel
Wandelvoetbal staat bij vv Sweel op de kaart,
maar nieuwe aanwas is van harte welkom! Iedere woensdagavond vanaf 20.00 uur op ‘t Alterbarg.

Ook het wandelvoetbal heeft bij vv Sweel door corona lange tijd stilgelegen, maar inmiddels komen de liefhebbers op de vaste woensdagavond op ''t Alterbarg weer bijelkaar. De stemming is opperbest…”wat hebben we dit sfeertje gemist….!”

“Wandelvoetbal: het is niet flitsend, maar om te doen is het geweldig”, zeggen de wandelvoetballers van de club uit Zweeloo, die graag ook andere belangstellenden enthousiast willen maken voor deze ontspannende vorm van voetbal. Bedacht voor 60-plussers die de liefde voor het spelletje niet kunnen onderdrukken en actief willen blijven.

“Nieuwe aanwas is altijd welkom! Het sociale en sportieve aspect is belangrijker dan presteren. Senioren krijgen een reden om meer te bewegen, maar eigenlijk zijn we er voor iedereen. Het is niet echt gekoppeld aan een leeftijd”, vertellen de wandelvoetballers, terwijl ze zich opmaken voor een ontspannend trainingspartijtje.

Het principe van wandelvoetbal is vrij eenvoudig: “Rennen is strikt verboden. Een beetje snelwandelen mag wel. Slidings maken mag uiteraard ook niet, het moet wel leuk blijven. De bal mag niet boven heuphoogte gespeeld worden, dus echt technisch hoeft een deelnemer niet te zijn. Met wat slimheid en een aardige pass kom je al een heel eind.” 

Het zou prachtig zijn als belangstellenden het wandelvoetbal bij vv Sweel gaan ontdekken. “Onze ervaring is dat liefhebbers van het voetbalspelletje niet moeten twijfelen, maar het gewoon moeten gaan doen. Dan komen ze erachter hoe leuk het is en als er meer teams komen zijn er ook weer meer tegenstanders om tegen te spelen!”

Heb je interesse en wil je vrijblijvend kennismaken met het wandelvoetbal bij vv Sweel. Kom dan op de woensdagavond om 20.00 uur gezellig tegen een balletje trappen. Of stuur voor meer info een mail naar  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

KNVB Media

Oes Eig'n Kraantien d.d. 21 september 2021 

 

Zoeken in de site

Sportnieuws

Sweel verliest van HODO ...

... in gelijkwaardig duel: 1-2. Sweel was zondagmiddag op ’t Alterbarg gelijkwaardig aan HODO, maar verliest wel met 1-2....

dinsdag, 30 november 2021

Lees verder

HVZ/Vivendi ten koste van SDOL ...

... naar eerste seizoenszege. In de hoofdklasse heeft HVZ/Vivendi ten koste van SDOL zijn eerste zege van het seizoen geboekt...

dinsdag, 30 november 2021

Lees verder

100 jaar voetbal vvSweel

Herinneringen ophalen met erelid Jan Brinks aan kleurrijk voetbalverleden. Jan Brinks volgt anno 2021 de ontwikkelingen van het voetbal in Zweeloo op gepaste afstand, maar dat was in het recente ver...

dinsdag, 30 november 2021

Lees verder
Willekeurige foto