Artikel
Zweeloo is klaar voor Cross Triathlon 2021
Komende zaterdag staat de 4e editie van de Zwembad Zweeloo Cross Triathlon op het programma. De organisatoren zijn er helemaal klaar voor !

Dit jaar wordt de cross triathlon – opnieuw in en rond het zwembad in Zweeloo - georganiseerd tijdens de Nationale Sportweek. De NOC*NSF heeft Coevorden uitgekozen als één van de vijf gaststeden voor de Nationale Sportweek. De gemeente wil de sportweek maximaal benutten om sport en gezondheid in alle wijken en dorpen in de schijnwerpers te zetten.

De Zwembad Zweeloo Cross Triathlon is uitermate geschikt voor zowel de beginnende recreanten als voor fanatieke duuratleten. Deelnemers kunnen kiezen uit vier categorieën:

•   de Kids Triathlon (t/m 12 jaar) - 75m zwemmen / 3km fietsen / 950m lopen

•   de 1/16 Triathlon - 250m zwemmen / 10km fietsen MTB / 2,5km lopen (cross)

•   de 1/8 Triathlon - 500m zwemmen / 20km fietsen MTB / 5km lopen (cross)

•   de 1/8 Triathlon Estafette

Clinics
Komende donderdag is het nog mogelijk een borstcrawl-clinic te volgen in zwembad Zweeloo onder professionele begeleiding van de Aelderzwemschool. Ook is het op die avonden mogelijk om gezamenlijk het MTB-parcours en het cross-loop parcours te verkennen en zo een extra training mee te pakken. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden door een mail te sturen naar:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .  

Kinderen worden niet vergeten
Uiteraard worden de kinderen niet vergeten. Op woensdagmiddag 22 september organiseert Zwembad Zweeloo samen met Buurtsportcoaches Gezond Coevorden en de Aelderzwemschool een ‘Clinic Kids Triathlon’ voor alle kinderen t/m 12 jaar. Ze maken tijdens de clinic kennis met alle disciplines van de triathlon. De clinic duurt van 15:30 tot 17:00 uur en de deelname is gratis.

Meer informatie over de Zwembad Zweeloo Cross Triathlon en de genoemde clinics is te vinden op de website van Zwembad Zweeloo en op de website www.crosstriatlonzweeloo.nl

Het organiserend comité van de Zwembad Zweeloo Cross Triathlon (v.l.n.r.) Anke Renkema, Patricia Adema, Wilfried Reuvers, Silvia Hollander en Ruth Ellen. Op de foto ontbreekt Olfred Nijenbanning. (Eigen foto)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 21 september 2021

 

Zoeken in de site

Sportnieuws

Sweel verliest van HODO ...

... in gelijkwaardig duel: 1-2. Sweel was zondagmiddag op ’t Alterbarg gelijkwaardig aan HODO, maar verliest wel met 1-2....

dinsdag, 30 november 2021

Lees verder

HVZ/Vivendi ten koste van SDOL ...

... naar eerste seizoenszege. In de hoofdklasse heeft HVZ/Vivendi ten koste van SDOL zijn eerste zege van het seizoen geboekt...

dinsdag, 30 november 2021

Lees verder

100 jaar voetbal vvSweel

Herinneringen ophalen met erelid Jan Brinks aan kleurrijk voetbalverleden. Jan Brinks volgt anno 2021 de ontwikkelingen van het voetbal in Zweeloo op gepaste afstand, maar dat was in het recente ver...

dinsdag, 30 november 2021

Lees verder
Willekeurige foto