.

.

 

.

Verkopend makelaar Epke Wiersma:

“Ik sta te popelen van ongeduld”. Goed nieuws in onzekere tijden: bouw zeven levensloopgeschikte en energiezuinige woningen aan Aelderstraat medio 2022 van start.

Ruim twee jaar geleden hoorden we voor het eerst over de plannen van Epke Wiersma om op het veldje tussen Grandcafe & Hotel LiBo en De Korenhof een aantal woningen voor senioren te realiseren. 

Zeven energiezuinige patiowoningen aangevuld met nog twee vrijstaande woningen zouden er komen, hoorden we Epke destijds enthousiast vertellen op de informatieavond in de Aelder Meent. En misschien, ja heel misschien, zouden de woningen al in 2021 opgeleverd kunnen worden.  

Helaas is de werkelijkheid weerbarstiger en ligt het terrein er aan het eind van 2021 nog altijd maagdelijk bij. Hoog tijd derhalve om even te bellen met Epke. Is hij nog even optimistisch als destijds in december 2019?

Optimisme viert hoogtij
We worden niet teleurgesteld. Het enthousiasme spat er na twee jaar nog steeds van af. Dat het bouwplan nu al twee jaar in voorbereiding is, heeft verschillende redenen, vertelt Epke. 

Zo riep de aanvankelijke geplande ontsluitingsweg langs de Korenhof bijvoorbeeld nogal wat bezwaren op bij de bewoners. Daarnaast bleek ook nog eens een stroomkabel dwars door het terrein te lopen. Kortom, er moesten de nodige oplossingen worden bedacht en verwerkt in de tekeningen. Maar al met al ligt er nu een nieuw en beter plan, is de stellige overtuiging van Epke. 

Het wachten is nu nog op de goedkeuring door de gemeenteraad van de bestemmingsplanwijziging. Maar zoals altijd viert het optimisme hoogtij bij de geboren en getogen Fries. Epke: “Medio 2022 verwacht ik de eerste spade in de grond. Ik heb er ontzettend veel zin en vertrouwen in. In Friesland hebben ze daar een mooie uitdrukking voor: “It brânt my yn”, wat zoiets betekent als “ik sta te popelen van ongeduld”.

Levensloopgeschikte energiezuinige woningen
In het gewijzigde bouwplan is het aantal woningen teruggebracht naar zeven, twee minder dus dan in het oorspronkelijke plan. Epke: “Er is nu meer lucht en licht in het plan en de woningen zijn mooier ingetekend (gesitueerd).”

Het nieuwe bouwplan voorziet in 2 twee-onder-een-kap en 3 vrijstaande woningen. Alle zeven zijn levensloopgeschikte energiezuinige woningen, met slaapkamer en badkamer op de begane grond. Ook op de verdieping is er voldoende ruimte voor slaapkamer(s) en sanitair, horen we van Epke. 

En uiteraard wordt er, zoals al min of meer aangegeven, gasloos gebouwd. En……iedere woning heeft zijn eigen parkeerplaats. De vraagprijs voor deze levensloopgeschikte woningen is nog niet definitief bepaald, maar Epke durft, met de nodige mitsen en maren, wel een indicatie te geven: tussen € 350.000 en € 550.000 (inclusief keuken en sanitair).

Op het veldje tussen Grandcafe & Hotel LiBo en De Korenhof verrijzen medio 2022 zeven levensloopgeschikte en energiezuinige woningen. (Foto: Epke Wiersma)

Namens verkopend makelaar Epke Wiersma en ontwikkelaar/bouwer Koenen Bouw Emmen mogen we u tenslotte prettige feestdagen en een goed Nieuwjaar wensen.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 21 december 2021

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel