Artikel
Kunstenaar Petra Kuiper exposeert op 60ste Zweeler Palet

Het Zweeler Palet organiseert van zaterdag 16 oktober t/m zondag 7 november 2021 een expositie in de kerk van Zweeloo. Kunstenaar Petra Kuiper uit Emmen exposeert met schilderijen en objecten.

Petra Kuiper is geboren in Heerenveen en sinds 1969 inwoonster van Emmen. Als kind was zij al heel erg bezig met tekenen, kleuren en knutselen. Eind jaren 80 is Petra begonnen met schilderen. In eerste instantie op textiel (zijde) en daarna met acrylverf op schilderhoek.

Tegenwoordig gebruikt ze niet alleen verf maar ook andere, veelal natuurlijke materialen. Dit om meer reliëf in haar werk te krijgen. Petra heeft bij verschillende kunstenaars les gehad en diverse workshops gevolgd.

Naast schilderen is zij ook bezig met het maken van objecten van keramiek, veelal in combinatie met andere materialen zoals hout. Ook steen, bijvoorbeeld albast, speksteen en zandsteen. Maar ook metaal gebruikt Petra, zoals lood en zink.

Petra schildert gewoon omdat ze het leuk vindt en wil helemaal niets uitdragen. Dit geldt ook voor de keramiek. Ze begint aan iets en stopt als ze vindt dat het goed is. Petra houdt niet van zweverige gedachtegangen. Het zijn bezigheden die Petra veel voldoening geven en ontspanning opleveren.

Er zal ook nu weer geen openingsavond worden gehouden.

De openingstijden zijn: zaterdag-, zondag- en woensdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur.  Houd u er rekening mee dat het Coronavirus nog steeds aanwezig is onder ons. Wees daarom  voorzichtig. Maar U bent wel van harte welkom op deze expositie!

Oes Eig'n Kraantien d.d. 5 oktober 2021

 

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Henk-Jan Tangenberg brengt ...

... oude piratenhit als kerstsingle. "De Zilveren Ster‘’ zo heet de nieuwe kerstsingle van Henk-Jan Tan...

dinsdag, 30 november 2021

Lees verder

Sinterklaasfeest

Wauw! Jongens en Meisjes wat is het een spetterend en geslaagd Sweeler Sinterklaasfeest geweest afgelopen zaterdag. Ik heb veel kinderen ontmoet en wat hebben we een plezier gehad. Ik wil de ...

dinsdag, 23 november 2021

Lees verder

Het Sweeler Sinterklaasfeest

Hallo Jongens en Meisjes! Eindelijk gaan we elkaar weer zien! Op zaterdag 20 november komen Sinterklaas en zijn Pieten een feestje vieren in Zweeloo. Natuurlijk vinden wij het leuk om jul...

dinsdag, 16 november 2021

Lees verder
Willekeurige foto