Artikel
Kinderboekenweek: worden wat je wil!

Weet jij al wat je worden wilt later? Kom naar de bieb en maak kennis met mensen met een leuk, bijzonder of stoer beroep en kom er van alles over te weten.

·   Uitnodiging voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar.

·   Kinderen zaterdag in gesprek met nieuwe burgemeester Renze Bergsma van Coevorden

Weet jij al wat je worden wilt later? Kom naar de bieb en maak kennis met mensen met een leuk, bijzonder of stoer beroep en kom er van alles over te weten.

 

Kinderboekenweek: worden wat je wil!  Van 6 tot en met 17 oktober is het weer Kinderboekenweek.
‘Worden wat je wil’ is het thema van de kinderboekenweek van dit jaar. Dromen over wat je wil worden is zo leuk en zo belangrijk. En je kunt steeds weer veranderen van beroep. In je dromen maar ook in het echte leven. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt; ga voor je droomberoep. In de bibliotheek in Coevorden kun je alvast kennismaken met mensen met een mooi beroep en van alles aan ze vragen.

Zaterdag 16 oktober: praten met de nieuwe burgemeester van Coevorden, een ijsmaakster en een hoboïst in de bibliotheek van Coevorden.
Er zijn natuurlijk heel veel leuke, interessante beroepen. Burgemeester hoort daar zeker bij. In Coevorden hebben we net een nieuwe burgemeester; burgemeester Bergsma. Je kunt hem op 16 oktober ontmoeten in de bibliotheek en allerlei vragen over zijn beroep aan hem stellen. Hoe leuk is dat?

Ook zijn er dan een echte ijsmaakster en een hoboïst in de bieb om vragen te beantwoorden over wat hun beroep zoal inhoudt. En omdat er een ijsmaakster is, mogen ook alle kinderen een ijsje proeven…… Deze middag hebben we ook verkleedkleding in de bieb liggen en als je wilt maken wij (of jij) prachtige foto's met een green screen. Natuurlijk zijn er ook allerlei mooie boeken over beroepen die je in kunt kijken of lenen.

Geef je op voor deze leuke middag. Alle kinderen van 7 t/m 12 zijn van harte welkom. Het begint om 13.00 uur en eindigt rond 15.00 uur.

Kom je kennismaken met deze beroepen? Dan zou het fijn zijn als je even je naam en leeftijd mailt naar:   Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Je mag ook langskomen zonder dat je gemaild hebt.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 12 oktober 2021

 

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Henk-Jan Tangenberg brengt ...

... oude piratenhit als kerstsingle. "De Zilveren Ster‘’ zo heet de nieuwe kerstsingle van Henk-Jan Tan...

dinsdag, 30 november 2021

Lees verder

Sinterklaasfeest

Wauw! Jongens en Meisjes wat is het een spetterend en geslaagd Sweeler Sinterklaasfeest geweest afgelopen zaterdag. Ik heb veel kinderen ontmoet en wat hebben we een plezier gehad. Ik wil de ...

dinsdag, 23 november 2021

Lees verder

Het Sweeler Sinterklaasfeest

Hallo Jongens en Meisjes! Eindelijk gaan we elkaar weer zien! Op zaterdag 20 november komen Sinterklaas en zijn Pieten een feestje vieren in Zweeloo. Natuurlijk vinden wij het leuk om jul...

dinsdag, 16 november 2021

Lees verder
Willekeurige foto