Artikel
Hondsrug Drenthe “een tijdloos kwartetspel”

Spelenderwijs het verhaal van Hondsrug Drenthe ontdekken! Hoe kun je beter de Hondsrug ontdekken dan met een oer-Hollands kwartetspel?

Met die gedachte heeft team Hondsrug Drenthe (samenwerkende toeristische organisaties) het Hondsrug Drenthe kwartetspel gemaakt. Coevorder fotograaf Marc Slagter heeft het merendeel van de prachtige foto’s geschoten.

Met maar liefst 9 verschillende categorieën, variërend van musea tot waterpret en van uitkijkpunten tot ‘bekende’ gezichten, krijgt de speler in korte tijd een breed beeld van alles wat de Hondsrug te bieden heeft. Het kwartetspel biedt voldoende inspiratie voor het bezoeken van de leukste plekjes op de Hondsrug. De diverse weetjes zorgen voor een leerzaam en gezellig spel voor het hele gezin!

De locaties van de speelkaarten uit het kwartetspel zijn terug te vinden op de bijgeleverde beleefkaart van Hondsrug Drenthe, die ook los van het kwartetspel te gebruiken is.

“Spreiding van bezoekers over de regio is een belangrijk thema in ons gebied. Er is genoeg te doen en te beleven, maar dan moeten de bezoekers daar wel op geattendeerd worden. Dat doen we natuurlijk met alle middelen en media die we tot onze beschikking hebben. Een gezellig kwartetspel geeft daar een extra dimensie aan. Bovendien is het leuk om cadeau te geven of als souvenir mee te nemen” vertelt Jos Kasten van stichting ToReCo namens team Hondsrug Drenthe.

Samenwerking met White Goblin Games

Het Hondsrug Drenthe Kwartelspel is ontwikkeld in samenwerking met een lokale ondernemer; White Goblin Games uit 2e Exloërmond. Een jong en dynamische uitgever van bord-, kaart- en dobbelspellen met een vooraanstaande positie op de spellenmarkt in de Benelux.

White Goblin Games is bekend van o.a. de prijswinnende spellen als Qwixx, Codenames en MicroMacro (winnaar van het Speelgoed van het Jaar 2021 in de categorie Familie)

Vanaf vrijdag 15 oktober is het kwartetspel te koop bij de Tourist Info Punten, winkels en horeca in de gemeenten Coevorden, Aa en Hunze, Emmen en Borger-Odoorn.

Wethouder Steven Stegen en fotograaf Marc Slagter presenteren de uitvergrote versie van een aantal kwartetkaarten.

Artikel geplaatst 12 oktober 2021

 

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Fietspad richting Broekstukkenweg in Zweeloo ...

... gaat door, moet er medio 2023 liggen. Een hartenwens van Matine en Johan Kamps gaat eindelijk in vervulling, de aanleg van een fietspad vanaf de N381 tot aan de Broekst...

dinsdag, 30 november 2021

Lees verder

Ruimtegebrek, vier kerkbanken over

Heel veel dorpsbewoners hebben wel eens op de kerkbanken in de kerk van Zweeloo gezeten. Hoe mooi zou het zijn als je dit thuis ook kun...

dinsdag, 30 november 2021

Lees verder

Cbs De Schutse doet mee aan de Schoenendoosactie

In deze spannende tijd zijn kinderen in noodsituaties en armoede extra kwetsbaar. Daarom vragen wij u om mee te doen aan de Schoenendoosactie. We geven kinderen ver weg een schoenendoos vol...

dinsdag, 23 november 2021

Lees verder
Willekeurige foto