Artikel
Iris Offerein (18) uit Meppen mag zondag ...

...schitteren bij EK veldrijden op de VAM-berg in Wijster. Iris Offerein is geselecteerd voor het EK veldrijden op de VAM-berg in Wijster. Afgelopen donderdag kreeg de 18-jarige Meppenaar het goede nieuws van bondscoach Gerben de Knegt te horen.

“Het EK is voor mij vooral een kwestie van ervaring opdoen en sfeer proeven, al ga ik er natuurlijk alles aan doen om mijn visitekaartje af te geven.”

Verrast
Het is voor Iris Offerein haar eerste jaar bij de beloften-vrouwen. Ze is een van de jongste, maar heeft zichzelf misschien nog wel het meest verrast met de selectie voor het EK, dat in haar achtertuin wordt verreden. Het is weliswaar een a-typisch veldritparcours, maar Iris is wel gecharmeerd van de omloop. "Natuurlijk moeten we de weersomstandigheden nog afwachten, maar het wordt sowieso een zware wedstrijd. Met veel op en af."
Ieder jaar stap dichterbij komen
Iris Offerein is onbetwist een aanstormend talent. Bij de junioren liet ze zich vrijwel altijd van voren zien, nu wil ze dat ook bij de beloften-vrouwen doen. "Ik probeer ieder jaar een stap dichterbij te komen. Hoe dichter je bij de top komt hoe moeilijker de stappen worden", vertelt ze. "Ik wil mooie uitslagen rijden in dit veldritseizoen, dat loopt van september tot medio februari."
Onvergetelijke ervaring
Waar de ervaren toppers zoveel mogelijk podiumplaatsen willen halen, is Offerein als debutante uiteraard beduidend voorzichtiger. "Dit EK is op voorhand in ieder geval al een onvergetelijke ervaring. Daar ga ik volop van genieten." De beloften-vrouwen gaan zondag 7 november om 13.15 uur van start.

Veldrijdster Iris Offerein is geselecteerd voor het EK Veldrijden, dat komend weekend op de VAM-berg in Wijster zal worden verreden.
Oes Eig'n Kraantien d.d. 2 november 2021
 

Zoeken in de site

Sportnieuws

Sweel verliest van HODO ...

... in gelijkwaardig duel: 1-2. Sweel was zondagmiddag op ’t Alterbarg gelijkwaardig aan HODO, maar verliest wel met 1-2....

dinsdag, 30 november 2021

Lees verder

HVZ/Vivendi ten koste van SDOL ...

... naar eerste seizoenszege. In de hoofdklasse heeft HVZ/Vivendi ten koste van SDOL zijn eerste zege van het seizoen geboekt...

dinsdag, 30 november 2021

Lees verder

100 jaar voetbal vvSweel

Herinneringen ophalen met erelid Jan Brinks aan kleurrijk voetbalverleden. Jan Brinks volgt anno 2021 de ontwikkelingen van het voetbal in Zweeloo op gepaste afstand, maar dat was in het recente ver...

dinsdag, 30 november 2021

Lees verder
Willekeurige foto