.

.

 

.

Week van de AfvalHelden! Henk Bruser uit Aalden

Het is week van de AfvalHelden! Henk Bruser (71) uit Aalden is één van die onbetwiste afvalhelden!

Afvalinzameling, groenbeheer, reiniging en verwerking: werk dat essentieel is voor een goed draaiende gemeente waarin wordt gewerkt aan een circulaire samenleving en een schone en veilige leefomgeving. In de Week van de AfvalHelden zetten we de medewerkers en inwoners die dit allemaal mogelijk maken in het zonnetje. De redactie van OEK maakte een portret van Henk Bruser uit Aalden. Al jarenlang noeste verzamelaar van plastic doppen voor het goede doel!

Bij Henk Bruser is geen dop veilig ... “Niet alleen doppen van flessen en flesjes, maar ook van zuivelpakken, wasmiddelen, zeep- en shampooflessen, deksels van glazen potten (zonder karton), doppen van slagroombussen”, maakt Henk weer eens duidelijk. “Al die verzamelde doppen komen op deze manier niet in het afvalsysteem, dus duurzaam, en leveren geld op voor het goede doel : stichting KNGF Geleidehonden”

Goede doel: KNGF Geleidehond
Het geld dat dankzij de inzet van Henk – samen met inmiddels vele duizenden Nederlanders - verdiend wordt met het inzamelen van miljoenen plastic doppen gaat naar de fok, opvoeding en training van hulphonden. De KNGF zorgt daar in Nederland voor. Al jarenlang is de KNGF in touw met de plastic flessenactie. En het is tot hun eigen verrassing (en enorme blijdschap, natuurlijk) een daverend succes.

Bakfiets
Henk Bruser liet het niet alleen bij de verzamelbak bij de plaatselijke supermarkt in Aalden. Hij breidde zijn werkveld uit in het gebied Coevorden – Emmen – Westerbork. De fanatieke doppenverzamelaar gaat rond met een fietskar en elektrische fiets, die hij in bruikleen heeft van de gemeente Coevorden. “Ik mag hem gebruiken zo lang als ik met de doppen bezig blijf.”

‘Bierdoppenronde’
Henk wil nóg graag enkele namen noemen die mét hem de inzameling mogelijk maken: oud-collega Ton Haan uit Emmen, die wekelijks een ‘bierdoppenronde’ doet in Emmen. Want ook bierdoppen kunnen verzameld, en verwerkt, worden. En Harry Kienecker in Oosterhesselen: daar levert Henk de bier- en frisdrankdoppen en deze worden bij Harry opgeslagen. Van tijd tot tijd worden de doppen aangeleverd bij de metaalbedrijf in Coevorden en de opbrengst wordt overgemaakt aan KNGF Geleidehonden.

Als u meer inspiratie wilt over hoe u uw afvalhelden in het zonnetje kunt zetten of wilt weten wat er allemaal al gebeurt ga dan naar www.weekvandeafvalhelden.nl. Of neem contact op met de inzameldienst in de gemeente Coevorden.

Bij Henk Bruser (71) uit Aalden is geen dop veilig.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 8 maart 2022

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel