Artikel
Sportclub Zweeloo 1 en 2 krijgen VV Hollandscheveld op bezoek

Toeval of niet: zaterdag aanstaande komen Hollandscheveld 1 én Hollandscheveld 3 op bezoek bij Sportclub Zweeloo. Beide eerste teams komen vanaf 14.30 uur voor de eerste keer in competitieverband tegenover elkaar te staan. Scheidsrechter Hof uit Beilen is aangewezen als arbiter op ‘t Alterbarg. De streekgenoten hebben het nog altijd zwaar in de derde klasse D op de zaterdag.

Voor vooral het derde team van Hollandscheveld en in mindere mate Zweeloo 2 ligt dat anders. De Hollandschevelders staan fier bovenaan in de reserve derde klasse A, terwijl de thuisclub van zaterdag de negende positie bezet. Zij trappen om 13.45 uur af onder leiding van de – met recht - zeer ervaren scheidsrechter Boekholt. Tijdens de competitiestart won Hollandscheveld 3 op de eigen Oosthoek met 4-3 van de geelzwarten uit Zweeloo.

Grootmachten

VV Hollandscheveld kent een fraaie historie. Wat heet. Medio jaren zeventig van de vorige eeuw werd door het vlaggenschip zelfs twee seizoenen lang in de eerste klasse – destijds het hoogste niveau op de zaterdag – gespeeld. Tegenstanders destijds waren huidige grootmachten als DOVO, IJsselmeervogels, VVOG, SV Huizen, WHC, Go Ahead Kampen, Heerjansdam, Noordwijk, Spakenburg, Harkemase Boys en DETO… Met recht een mooi ‘elftal’ clubs, maar ook de derby tegen buurman SC Elim werd in de jaren zeventig – ongetwijfeld onder het toeziend oog van bijzonder veel publiek - op het niveau van de eerste klasse gespeeld.

Beperkt

Dan terug naar een iets minder ver verleden. Het laatste kampioenschap werd tijdens het seizoen 2007-2008 behaald door de oranjehemden, die net iets sterker bleken dan de concurrenten SC Rouveen en Gorecht. Het verblijf in de tweede klasse bleef daarna beperkt tot één jaargang. Afgelopen seizoen eindigde de ploeg van trainer John Kikkert, de oud-speler van Hollandscheveld die ook nu coach is, als vierde. Een ticket voor de play-offs zat er echter niet in.

Krachten

Tegenwoordig zit het Hollandscheveld nog niet mee in 3D, want de voetbalvereniging uit de gemeente Hoogeveen staat elfde met elf punten. Trainer Kikkert – in het verleden eindverantwoordelijke bij Sleen za., SV Pesse za. en SV Pesse zo. - moet het dit seizoen doen zonder ervaren krachten als Ralf Koster, Bert Karssies (hij zet tegenwoordig de lijnen uit bij Hollandscheveld 3, red.), Adriaan Koster en Jaap Schonewille. Nieuw in de huidige selectie zijn in elk geval Robin Bijl (eigen jeugd), Hendrik Everts (verleden bij VV Hoogeveen) en Thom Koopman (SV Pesse za.). Meest productieve spelers tot dusverre zijn Alex Zomer (zes doelpunten) en Robin Bijl (vijf goals).

Polderderby

Daar waar Hollandscheveld buitenshuis nog niet wist te winnen, is Zweeloo nog altijd op zoek naar de eerste zege als derdeklasser. De brigade van trainer Hans Pullen heeft zaterdag ondertussen de laatste kans voor de winterstop om voor eigen publiek de eerste winst binnen te slepen. Wat gaat daarnaast de concurrentie doen in de vorm van streekgenoot CSVC (thuis tegen ZZVV) en SV TONEGO, dat de altijd beladen Polderderby speelt tegen Nagele? Het belooft hoe dan ook een spannende middag te worden.

Tekst: Kristian Elders

 

Zoeken in de site

Willekeurige foto