Artikel
Sportclub Zweeloo vlak voor tijd met lege handen tegen streekgenoot

ZWEELOO – Sportclub Zweeloo worstelde en kwam bijna boven op eigen bodem, want de ontmoeting met streekgenoot VV Hollandscheveld duurde net even te lang. Tot twee keer toe knokte het team van trainer Hans Pullen, die bezig is aan zijn laatste voetbaljaar bij de promovendus, zich terug in de wedstrijd. Toch ging het twee minuten voor het officiële einde alsnog mis voor de nummer laatst in de derde klasse D, 2-3. Eén moment van net niet op tijd ingrijpen werd de geplaagde Zweelers zaterdag fataal. Zo vlak voor de winterstop blijven de Hollandschevelders in de gevarenzone, maar Zweeloo staat er nog minder rooskleurig voor. De achterstand op de nacompetitieplaats bedraagt negen punten.

Het moet gezegd dat Zweeloo langzaam maar zeker in de wedstrijd groeide en daarnaast stroopten de spelers de mouwen eens goed op. Hollandscheveld – zeker voor de rust was de ploeg van trainer John Kikkert de bovenliggende partij – was ook niet vies van de nodige inzet en strijd. Topschutter Alex Zomer, die tot ontsteltenis van zijn eigen coach tegen een schorsing aanliep, maakte het eerste verschil na een kwartier wedstrijd. De fysiek sterke aanvaller promoveerde een hoge vrije trap, die bijzonder lang onderweg bleek, tot een doelpunt en dat bijna op de doellijn. Een even curieuze als onnodige goal.

Zweeloo moest het vooral hebben van de uitval en uit één van die momenten bleek Rick Kiers dreigend. Keeper Harold van de Vinne kwam met de schrik vrij, maar hij was het antwoord schuldig op een doeltreffende inzet van Bertin Kiers. De streekgenoten stonden ineens weer op gelijke hoogte. Toch kende Zweeloo moeite met onder meer de vlugge spits Robert Robert Tichelaar, die een verleden heeft bij de dorpsgenoot van Hollandscheveld: SV HODO. Ook Thom Koopman, die Kikkert nog kent uit zijn tijd bij SV Pesse za., liet van zich spreken. Een hard schot van de aanvallend ingestelde speler zeilde naast.

De 1-2 voor Hollandscheveld kwam op zijn zachtst gezegd dubieus tot stand. Volgens scheidsrechter Hof ging een Hollandschevelder over het been van een Zweeler en dat binnen het strafschopgebied. De overtreding leek volgens velen buiten het bewuste gebied ingezet en daarom had de thuisclub reden tot klagen. Middenvelder Rudolf Wielink had daar geen boodschap aan vanaf de penaltystip. Vlak voor de rust vond Koopman van de oranjehemden die andere keepende Koopman nog eens op zijn weg, maar tijdens de tweede helft ging het meer gelijk op. Wel kopte Zomer nog eens gevaarlijk genoeg over. Op aangeven van de mee opgekomen Henri Popken probeerde Anne Hajes het met een volley, die Van de Vinne niet eens zo gek ver naast zag gaan.

Een kwartier voor tijd ging het bijna fout voor Zweeloo, want de jonge spits Robin Bijl miste van dichtbij een bijzonder grote kans op de wellicht beslissende 1-3. Toch putte Zweeloo daar moed uit. Met nog maar zeven minuten voor de boeg kopte Bertin Kiers over na een vrije trap van Gerko Lanting, maar zestig seconden later stond het gelijk. Opnieuw Lanting zorgde – deze keer middels een hoekschop – voor het aangeven van de bal, die strak binnen werd gekopt door Hajes.

Door een moment van onachtzaamheid ging Zweeloo alsnog het schip in. Op een situatie over rechts werd onvoldoende gereageerd, waarna een afgemeten voorzet volgde. Koopman had geen antwoord op de kopgoal van Zomer, die zijn ploeg alsnog de zwaarbevochten zege bezorgde. Nog één keer gooide Zweeloo alles en iedereen naar voren in de extra tijd, maar aan het einde van de rit stond het team opnieuw met lege handen. Na een zaterdag zonder competitieverplichtingen treft Zweeloo buitenshuis opnieuw een streekgenoot, subtopper CVV Fit Boys uit Beilen.

Sportclub Zweeloo – Hollandscheveld: 2-3 (1-2). 15. Alex Zomer 0-1, 20. Bertin Kiers 1-1, 30. Rudolf Wielink 1-2 (s), 84. Anne Hajes 2-2, 88. Alex Zomer 2-3. Scheidsrechter: Hof (Beilen). Gele kaart: Jaap Haan (Zweeloo), Johan ten Cate en Alex Zomer (Hollandscheveld).

Zweeloo: Remko Koopman; Julian Manting, Ties van der A, Gerko Lanting, Henri Popken; Anne Hajes, René Lanting, Gerwin Stevens, Rick Kiers (65. Arno Stevens); Bertin Kiers, Vincent Kok.

Hollandscheveld: Van de Vinne; Werkman, Marco de Jonge (46. Bouwmeester), Ten Cate, Katerberg; Koopman, Wielink, Hendrik Everts; Bijl (90. Benjamins), Zomer, Tichelaar.

Tekst: Kristian Elders

 

Zoeken in de site

Willekeurige foto