.

.

 

.

Koninklijke onderscheiding voor bevlogen politicus Ferry Booij (75) uit Aalden

Ferry Booij is bij zijn afscheid als raadslid van de gemeente Coevorden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De Aaldenaar krijgt de koninklijke onderscheiding vanwege zijn grote verdiensten voor de samenleving. De mededeling van burgemeester Renze Bergsma dat "het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd om u te benoemen in Orde van Oranje-Nassau” maakte de nietsvermoedende oud-fractievoorzitter van BBC2014 aanvankelijk even sprakeloos, maar uiteraard  ook bijzonder trots op de beloning voor wat hij jarenlang met veel toewijding voor de gemeenschap heeft gedaan.

Ferry Booij is als politicus gepokt en gemazeld. Eerst jarenlang actief als raadslid in de gemeenten Gasselte en Stadskanaal. In die laatste gemeente was hij ook wethouder. Na zijn verhuizing naar Aalden werd hij actief voor Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014), met tien zetels opnieuw de overtuigende winnaar van de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen.

Rust, nuchterheid en stabiliteit
Burgemeester Bergsma benoemde dat Booij rust, nuchterheid en stabiliteit bracht in de raad. Booij zelf was verrast, vooral toen zijn familie, vrienden (waaronder een flinke delegatie van tennisvereniging LTC Zweeloo) eerder op de avond plaatsnam op de publieke tribune. "Ik begin een beetje te snotteren. Toen ik mijn familie en vrienden de zaal binnen zag lopen, deed het me al iets.” Bij Ferry Booij was het nog even de vraag: wil hij eigenlijk wel een lintje? Want de oud-wethouder en raadslid is er de man niet naar om zich te laten bejubelen voor zijn politieke werkzaamheden.

Lintje kroon op het werk
De 75-jarige Aaldenaar deed overigens veel meer voor de gemeenschap en het lintje is dan ook een kroon op zijn werk. “Ik vond die lintjes altijd maar onzin, maar nu ik er zelf eentje heb niet meer natuurlijk. Ik ben er trots op en wens de nieuwe gemeenteraad veel wijsheid en succes met de komende bestuursperiode."

Sinds 2016 woonachtig in Aalden
Na de verhuizing van uit het Noord-Hollandse Velsen naar Drenthe in 1988 kreeg Ferry belangstelling voor de (gemeente)politiek. “Ik werd raadslid in de toenmalige gemeente Gasselte en later in Stadskanaal. Als wethouder heb ik daar mijn politieke loopbaan beëindigd, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Hierna ging ik mij namelijk toch weer bezighouden met de provinciale politiek in Groningen. Dat hield aanvankelijk op met de verhuizing naar Aalden, maar ook hier in de gemeente Coevorden heb ik de politieke draad toch weer opgepakt!”

Reizen en horizonten verleggen
Ferry en Wijna houden van reizen, de wereld ontdekken, horizonten verleggen en kennis te maken met andere culturen en landschappen. Verder slaat Ferry graag een balletje op de tennisbaan in Zweeloo. Wijna heeft zich aangesloten bij een schildersclub in Zweeloo/Aalden en is lid van de Kunstkring Zweeloo.

Ferry en Wijna hopen nog lange tijd met veel plezier te kunnen blijven wonen op het mooie plekje aan de Hofakker.

Burgemeester Renze Bergsma spelt het lintje op bij Ferry Booij, het BBC2014-raadslid dat bij zijn afscheid is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Foto's: RTV Drenthe / Dylan de Lange.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 5 april 2022

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel