Artikel
Kerken organiseren Kerstspeurtocht

Ga van 24 tot en met 27 december samen aan de wandel en beleef het kerstverhaal dicht bij huis. Met Kerst gaan we naar familie, op vakantie ….. maar voor de tweede keer op rij wordt het geen 'normale' kerst dit jaar.

We vieren Kerstmis zoveel mogelijk thuis in kleine kring. We missen de lange gedekte tafels, de grote families die gezellig dichtbij elkaar zitten en de grote vriendengroepen bij elkaar. Het is opnieuw zoeken naar een ander kerstgevoel.

Gezelligheid staat centraal tijdens Kerstspeurtocht
De kerken in Aalden en Zweeloo proberen ons daarbij te helpen. Naast de online Kerstnachtdienst en de reguliere kerkdiensten op de Kerstdagen, nodigen de kerken in Aalden en Zweeloo de families en vrienden graag uit om de Kerstspeurtocht te lopen. Uiteraard komt het kerstverhaal aan de orde, maar het is toch vooral een gezellige activiteit in de buitenlucht. Een activiteit waar iedereen aan kan deelnemen. Ga dus naar buiten! Ga op pad en neem deel aan de Kerstspeurtocht!

Hoe werkt het?
Bekijk voor- of achteraf via de QR-code het kerstfilmpje van Dick Bruna (zie QR-code elders op deze pagina) of klik op Kerstfilmpje

Kerstafbeeldingen op ramen
Deelnemers gaan na het bekijken van het filmpje van Dick Bruna op zoek naar 18 kerstafbeeldingen op ramen van de huizen aan de Meester Benninkstraat, Paasbergstraat, Rutgerswal en Volmolenstraat 11 t/m 33. De opdracht is duidelijk : zoek de letters en maak een zin…! Al wandelend speur je om je heen en zul je verschillende aanduidingen op ramen zien die je kunnen helpen bij deze speurtocht.

De betekenis van Kerstmis
Als je onderweg alle aanduidingen bent tegengekomen dan heb je genoeg letters verzameld om een  zin te formeren, die uiteraard een relatie heeft met de Kerst. Stuur de oplossing uiterlijk 28 december a.s. per mail naar  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  of deponeer deze in de brievenbus bij de kerk in Aalden. Graag met vermelding van mailadres of telefoonnummer. Onder de inzendingen verloten we een leuke prijs. Al deze informatie is ook te vinden op het voorportaal van de kerk in Aalden.

Drukte voorkomen
Deelnemers kunnen tussen vrijdag 24 december tot en met maandag 27 december a.s. zelf een tijdstip kiezen waarop ze de speurtocht willen doen. Hierdoor proberen de organisatoren drukte te voorkomen. Het enige dat meegenomen moet worden, naast het opdrachtenblad, is een pen en papier, en lichtje(s) als je ervoor kiest om de kerstspeurtocht in de avonduren te lopen.

Zorg voor warme kleding, goede schoenen en uiteraard wat lekkers voor onderweg. Doe voorzichtig en kijk goed uit. Deelname is op eigen risico.  Heel veel plezier toegewenst!

Oes Eig'n Kraantien d.d. 21 december 2021

 

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Jantina Hellingmolen is een indrukwekkend monument en helemáál vanuit de lucht!

Een reportageteam van het natuurprogramma ROEG van TV Drenthe vloog onlangs met hun drone over het molenterrein en legde het cultuurhistorisch erfgoed in schitterende beelden vas...

dinsdag, 18 januari 2022

Lees verder

Kerken organiseren Kerstspeurtocht

Ga van 24 tot en met 27 december samen aan de wandel en beleef het kerstverhaal dicht bij huis. Met Kerst gaan we naar familie, op vakantie ….. maar voor de twee...

dinsdag, 21 december 2021

Lees verder

Doek valt voor Sweel Cultureel

Voor Sweel Cultureel is het doek gevallen en zal per 1 januari 2022 niet meer bestaan. Het bestuur kijkt terug op een mooie periode...

vrijdag, 17 december 2021

Lees verder
Willekeurige foto