Artikel
Jaaroverzicht 2021 OEK - maart en april

Door de coronacrisis opnieuw een jaar dat we niet snel zullen vergeten. We blikken terug op het nieuws uit onze Zweeler dorpen waar we dit jaar mee bezig waren. In vogelvlucht het nieuwsjaar 2021!


MAART

* Wijkagent Hans Bonhof gaat nog niet met pensioen!

* De kogel is door de kerk: het seizoen amateurvoetbal wordt niet meer hervat. Net als vorig seizoen komen er geen kampioenen en degradanten.

* Marthe Efftink (24) uit Zweeloo slaagde aan de Hanze Hogeschool in Groningen voor de HBO-opleiding Communication & Multimedia Design (CMD). Marthe worstelde zich in haar studeerkamer van het ouderlijk huis aan de Hoofdstraat in Zweeloo knap door de coronacrisis.

* De één vindt het belangrijk, de ander saai en voor weer een ander is het een ongrijpbare, ver van mijn bed show. De kloof tussen jongeren en politiek is er altijd geweest. Toch valt er hoop te putten uit een nieuwe aanwas van jongeren uit de Zweeler dorpen.
Tom Tempelman (18): "Ik heb een stem en die wil ik ook laten horen!”
Ellen Pol (19): “Ik kies en beslis dus mee!“ Jongeren onvoldoende vertegenwoordigd in Tweede Kamer.”
Ook bij Myrthe Vorsteveld (18) geen enkele twijfel: “Natuurlijk ga ik stemmen. Ik ben nu stemgerechtigd en vind het belangrijk om mijn stem te laten horen. We hebben in dit mooie land allemaal een stem en die moeten we benutten.”  
Bart Nijland (18) uit Benneveld: “Hoe zet je de voors en tegens van al deze 37 partijen op een rijtje?”
Dorpsgenoot Rianne Elzinga (18): “GroenLinks is de partij die mij het meest aanspreekt.
Tooske Amersfoort (18) : Iedere stem telt! "Ik was erg enthousiast voor het eerst te mogen stemmen.”

* “Iedereen kan veilig stemmen bij Tweede Kamerverkiezingen.” Jans Oldengarm: “Zweeler dorpen zijn er klaar voor.”

* Romy  Frensen, Einte Euving en Jantje Mulder vertrouwde gezichten op stembureaus.

* Wandelaars die Natuurbegraafplaats Mepperdennen bezoeken, kunnen sinds kort met een gratis luisterwandel-app al wandelend informatie verkrijgen over het gebied.

* Zo stemde de gemeente Coevorden ... bij de Tweede Kamerverkiezingen 2021. In Coevorden is VVD de grootste met 22,9 procent van de stemmen. Dat is ruim een half procent meer dan vier jaar geleden. Het CDA werd de tweede partij met 13,2 procent, op de voet gevolgd door de PVV met 13 procent.

* Claudia Stinne (40) uit Aalden heeft een prachtige methode om gewicht te verliezen voor de lange termijn. Gemotiveerd afvallen zonder verboden voedingsmiddelen. 

 

APRIL

* Glasvezelnetwerk op korte termijn uitgerold. Na zeven jaar vergaderen en afwachten is de schop in de grond gegaan voor het glasvezelnetwerk.

* Vera de Jong en Iris Mulder uit Wezup genieten van studentenleven op woonboot in hartje Groningen. Geen studentenflatje, maar dobberen op het water van het Eendrachtskanaal.

* Thie Nijenbanning: “Als je met plezier werkt, heb je niet door hoe druk je bent." De 25-jarige geboren en getogen Aaldenaar voelt zich enorm verbonden met zijn werk. Samen met zijn familie is hij de zaak. Werk ís privé en andersom.

* Aanleg nieuw fietspad Aelderholt - Gelpenberg start in 2022 : Vanaf de hoofdingang van de Aelderholt tot aan de bebouwde kom van Aalden komt een vrij liggend fietspad, achter de bestaande bomenrij aan de zuidzijde van de Gelpenberg.

* Veilig Verkeer Nederland (VVN) roept ouders op om kinderen met de fiets naar school te brengen. Op die manier wordt de verkeersveiligheid rond scholen verbeterd en leren kinderen om zelfstandig aan het verkeer deel te nemen, zegt VVN.

* Aanvraag Tiny House Park dorpsrand Aalden afgewezen. De realisatie van tien Tiny Houses op een braakliggend stuk weiland aan de Gelpenberg 20 lijkt van de baan.

* Het weidevogelseizoen 2021 is weer begonnen: op 19 maart werd in Zwinderen het eerste kievitslegsel gevonden.

* Epke en Tineke Wiersma hebben geen spijt én heimwee: “Aan de Oude Meerdijk in Emmen deed zich een mooie kans voor om ‘nog een keer’ te bouwen naar onze smaak en wensen”.

* Week van Tweedehands Textiel: imago tweedehands kleding steeds minder stoffig. Kleding weer emotionele waarde geven, mensen bewust maken van het belang van hergebruik en de wegwerpcultuur een halt toe roepen.

* Bloemenlegging plaquette Franse parachutisten Wezuperbrug. Zaterdag 10 april was het exact 76 jaar geleden dat de gemeente Zweeloo werd bevrijd door de geallieerden. Na vijf jaren van bezetting kon een ieder weer vrij zijn en gaan en staan waar men wilde, zonder in angst te hoeven leven.

* Politieman Oebel Ubels (66) sluit na 46 jaar een imposant hoofdstuk uit zijn leven af. Een half mensenleven diende Oebel Ubels in diverse functies de politie.

* Koningsdag 2021: Wat was het dinsdag 27 april een prachtige, zonnige dag. In totaal 25 gezinnen hadden zich aangemeld voor de fotopuzzeltocht. Wat hebben we hierop enthousiaste reacties gehad. Leuk om te horen dat ook de Knooppunt Fietsroute is gefietst.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 28 december 2021

 

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Anne van der Bijl nieuwe eigenaar woonzorglocatie in Wezup

“Huize Wezup brengt Zorg en Welzijn samen” Anne van der Bijl is vanaf 1 november 2021 de nieuwe eigenaar van Huize Wezup. Al jaren had de 43-jarige inwoner van Leeuwarden de dro...

dinsdag, 25 januari 2022

Lees verder

Mieke Brinkhuis uit Aalden wilde zwaluwen graag te hulp schieten ...

...maar veelbelovend project staat in de ijskast. Mieke Brinkhuis lanceerde in 2020 het plan om een huiszwaluwentil in het dorp te plaatsen. “Het gaat niet zo goed met de zwa...

dinsdag, 18 januari 2022

Lees verder

Achter vergane glorie bloeit iets heel moois op

Bouw zes luxe rietgedekte appartementen en vier woningen op voormalig Auto Mekkes-terrein in voorjaar 2022 van start. Aalden is bijna een schitterend nieuwbouwplan rijker....

dinsdag, 18 januari 2022

Lees verder
Willekeurige foto