Artikel
Jaaroverzicht 2021 OEK - mei en juni

Door de coronacrisis opnieuw een jaar dat we niet snel zullen vergeten. We blikken terug op het nieuws uit onze Zweeler dorpen waar we dit jaar mee bezig waren. In vogelvlucht het nieuwsjaar 2021!

 

MEI

* Peter Vlas en Egbert Hidding uit Zweeloo nemen zitting in de “4 mei commissie.

* Ten gevolge van de maatregelen rondom de Covid-19 pandemie zal er dit jaar op 4 mei in Zweeloo wederom geen reguliere Dodenherdenking plaats kunnen vinden. In de verte blaast een eenzame koperblazer het Wilhelmus. Overdag zijn er bloemen gelegd bij het monument aan de Marktstraat.

* Sweel 4 verrast Willem en Janneke Oosting: Voor het vriendenteam van Sweel 4 is het vanzelfsprekend dat je teamgenoten ook buiten het veld helpt als dat nodig is.

* Bijna elk dorp heeft wel een eigen likeurtje, jam of bier. Meppen had dat tot dusverre nog niet. Met de introductie van ’t Möpper likeurtje van de Palms is dat nu mede dankzij inzet Jolanda Stultiens rechtgezet.

* Allround brandweerman Harry Smit (61) uit Meppen krijgt Koninklijke onderscheiding vanwege zijn grote verdiensten voor de vrijwillige brandweer in De Krim en zijn betrokken rol in de samenleving.

* Op de stek waar bijna 25 jaar restaurant Idylle en later Kookatelier Joop Zwiep naam en faam maakte, openden Gert en Floris de deuren van hun nieuwe horecabedrijf ... Herberg de Aelderstroom.

Na jaren van voorbereiding door Cor de Graaf en Bart van Veen is het boek over Wezuperbrug bijna klaar. Het heeft geresulteerd in een boek van ruin 250 pagina’s met veel afbeeldingen, beschrijvingen en foto’s van de Noordzijde, Zuidzijde en Brugstraat maar ook de hutten op het Ellertsveld staan hierin beschreven.

* Henk Mekkes kwam begin mei de bloemetjes buiten zetten bij ouderencentrum De Korenhof en bij de entree van het Vijfsterrendorp Aalden.

* Kylian Hidding (24) woont op prachtige stek in Zaandam, maar ... “Het binnenrijden van Aalden voelt nog altijd als thuiskomen”. Kylian Hidding vertrok ongeveer vijf jaar geleden uit Aalden.

* Golfclub De Gelpenberg is door de Nederlandse Golffederatie verkozen tot beste golfbaan van 2020. Op basis van onder meer baankwaliteit, golfacademy, horecavoorzieningen en gastvrijheid is de sportvereniging het best beoordeeld. 

* Jan en Hanna Dolfing: echtpaar op wie leeftijd geen vat krijgt. Het diamanten bruidspaar werd verrast door muzikaal optreden buren.

* Hangende bloembakken zorgen voor verbinding tussen Aalden en Zweeloo. Vorig jaar zag Mientje Harmsen de bloembakken aan de lantaarnpalen in Aalden hangen. Ze vond het mooi en fleurig staan en dacht het goed te kunnen gebruiken om de verbinding tussen de twee dorpen Aalden en Zweeloo te laten zien.

* NL Doet: Een mooi en opgeknapt Korenhofplein met dank aan de vrijwilligers van NL Doet.

* Woensdag 12 mei was het zo ver: de demontabele ren is geplaatst in het dierenkampje Zweeloo. Met een klein groepje vrijwilligers is het bouwpakket in elkaar gezet. Dat bleek een peulenschil te zijn, want binnen anderhalf uur stond hij geheel gemonteerd op zijn plek.

* Niet maaien, maar zaaien ... werpt zijn vruchten af in berm Barkmeerweg Meppen. Een prachtig voorbeeld hoe we met ecologisch bermbeheer de natuur kunnen redden.

* Van theeschenkerij Meppen naar theeschenkerij de Lindebloesem. Een gesprek in Meppen met Agnes en Jan Tienstra en Esther Tapken.

* Ouderen genieten van oud-Hollandse spelletjes. Bij woonzorgcentrum De Korenhof waren - onder een strak blauwe lucht - allerlei oud-Hollandse spelletjes te doen. De organisatie ervan was in handen van vier studenten van de Stenden Hogeschool uit Emmen.

* Jubilarissen Vrouwen van Nu afd. Zweeloo gehuldigd. Tiny Kuipers, Willy Scheltens, Iskje van der Velde en Lies Nijenbanning zijn  gehuldigd voor hun respectievelijk 55- en 50-jarig lidmaatschap van Vrouwen van Nu, afdeling Zweeloo. Dat gebeurde aan de voet van de Jantina Hellingmolen in Aalden.

* Dagbesteding in de Korenhof. Heeft u behoefte aan contact met anderen of bent u op zoek naar een zinvolle invulling van uw dagen? Wees dan van harte welkom op de dagbesteding in de Korenhof.

* Jan (74) en Harma (69) Berkhof verruilen daalders plek in Oud-Aalden voor Oosterhesselen. 

* Het schoolzwemmen is weer begonnen! 

* Vakantieoord De Bronzen Emmer viert 50e verjaardag. Voor veel kampeerders is de Bronzen Emmer het favoriete stekkie geworden.

* Vv Sweel zwaait trainer-coach Jarno Rotgers uit.

 

JUNI

* Wendy Vrieling vindt de uitdaging dichtbij en wordt clubsecretaresse bij golfclub De Gelpenberg.

* Met een parade van klassieke Mazda’s herleefden oude tijden bij Garage Germs. De Hadi-Mazda Club organiseerde de eerste toertocht van het jaar en de voormalig gerenommeerd Mazda-dealer werd als startplaats uitgekozen.

* Eindexamenuitslag pakt grandioos uit voor Silke, Mette en Jens de Lange. Voor heel wat gezinnen stond 10 juni in het teken van ‘de uitslag’. Ook bij de familie De Lange in Aalden was het feest en konden de champagneflessen ontkurkt worden drie geslaagden in één gezin is toch wel heel bijzonder!

* Mooie cheque voor Stichting Opkikker: vv Sweel bewijst meer te zijn dan alleen voetbalclub. De actie tijdens de Jeugdvoetbaldagen van v.v. Sweel voor de Stichting Opkikker heeft liefst 1.775 euro opgeleverd.

Wees welkom in Zweeler kerk. Eind juni - na de versoepelingen - kreeg de kerk na het verplaatsen van de kerkbanken meer ruimte. De koffietafel kwam weer terug, zodat er na afloop van de dienst ook ruimte was voor een gezellig nagesprek.

* Ondanks zijn leeftijd van 87 jaar brengt Gerrit Wiebing nog wekelijks in Zweeloo en in Benneveld Oes Eig’n Kraantien rond. Lekker vitaal blijven, was 2011 Wiebings insteek. Zonder blikken of blozen laadt Wiebing tien jaar later - iedere dinsdag - nog steeds de tas vol met de nieuwste editie van de dorpskrant.

* Een groene werkomgeving waar werkplezier op nummer 1 staat. Zo ziet het globale toekomstplaatje van Ghydo Vrielink uit Benneveld er ongeveer uit. Met zijn diploma Kaderberoepsgerichte Leerweg (kb) aan het Terra College in Emmen heeft de 15-jarige Ghydo al een belangrijke eerste stap gezet.

* Norah Naber behaalde afgelopen week aan het Hondsrug College in Emmen het havo-diploma.

* Einde basisschool, een nieuwe fase gaat in! “We zijn hier op de basisschool wel klaar ...” Het schooljaar is bijna afgelopen en de zomervakantie komt eraan. Voor kinderen in groep 8 is dit het moment om afscheid te nemen van hun school en vaak ook van elkaar. Er begint een nieuwe fase in hun leven: de middelbare schooltijd.

* Boosheid na vandalisme in speeltuin Brinkmaten. De verontwaardiging is groot bij Dorpsbelangen Aalden en vrijwilligers nadat vandalen zich in de speeltuin nabij de Brinkmaten hebben misdragen. “Zinloos en triest dat men vernielingen aanricht op dit mooie speeldomein waar kinderen zoveel plezier beleven".

* Folk Veur Volk Festival 2021 gaat niet door.

* Mavo met vakkenpakket Economie en als extra vak LO-2, dat is de opleiding waarvoor Lobke Amersfoort is geslaagd. Haar school, het Esdal College aan de Boermarkeweg in Emmen, liet haar nog even vreselijk schrikken, op 10 juni.

* Havo-opleiding mooie opstap voor Owen Wesseling naar uniformberoep. Owen had zijn zinnen gezet op de opleiding van Handhaving Toezicht en Veiligheid op het Alfa College in Hoogeveen, maar is daar helaas voor uitgeloot. Er was echter wel goed nieuws voor de 15-jairge Meppenaar, want hij slaagde aan het Esdal College in Oosterhesselen voor de mavo-opleiding.

* Vera Coopmans gaat na havo-opleiding HBO-rechten studeren.

* Anouk Alting kiest voor studie Kind & Educatie. Anouk Alting start na de zomervakantie met de opleiding Pedagogisch Management Kind en Educatie aan het Windesheim in Zwolle.

* Voor Aaron Kort liggen er komend seizoen meerdere uitdagingen in het verschiet. De 17-Aaldenaar kiest na de succesvolle afronding van de mavo-opleiding aan het Esdal College in Emmen voor de vervolg-opleiding Sport en Bewegen aan het Alfa College in Assen.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 28 december 2021

 

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Anne van der Bijl nieuwe eigenaar woonzorglocatie in Wezup

“Huize Wezup brengt Zorg en Welzijn samen” Anne van der Bijl is vanaf 1 november 2021 de nieuwe eigenaar van Huize Wezup. Al jaren had de 43-jarige inwoner van Leeuwarden de dro...

dinsdag, 25 januari 2022

Lees verder

Mieke Brinkhuis uit Aalden wilde zwaluwen graag te hulp schieten ...

...maar veelbelovend project staat in de ijskast. Mieke Brinkhuis lanceerde in 2020 het plan om een huiszwaluwentil in het dorp te plaatsen. “Het gaat niet zo goed met de zwa...

dinsdag, 18 januari 2022

Lees verder

Achter vergane glorie bloeit iets heel moois op

Bouw zes luxe rietgedekte appartementen en vier woningen op voormalig Auto Mekkes-terrein in voorjaar 2022 van start. Aalden is bijna een schitterend nieuwbouwplan rijker....

dinsdag, 18 januari 2022

Lees verder
Willekeurige foto