Artikel
Jaaroverzicht 2021 OEK - juli en augustus

Door de coronacrisis opnieuw een jaar dat we niet snel zullen vergeten. We blikken terug op het nieuws uit onze Zweeler dorpen waar we dit jaar mee bezig waren. In vogelvlucht het nieuwsjaar 2021!

 

JULI

* Hollander Drogisterij stopt na bijna 85 jaar. Het is een begrip in het centrum van Aalden. De drogisterij van Hollander, maar daar komt een einde aan. Bernd Hollander – de vierde generatie van de ondernemersfamilie - zet er een punt achter. De 47-jarige Aaldenaar gaat zich volledig toeleggen op het gelijknamig schildersbedrijf.

* De appel valt niet ver van de boom, want over de toekomstdromen van Thomas Berkhout (16) uit Wezuperbrug bestaan geen twijfels: “Ik wil heel graag het sierteeltbedrijf van mijn vader en oom overnemen”.

* Steeds meer mensen kiezen voor een sport. Goede begeleiding is daarbij erg belangrijk. Koen Willems uit Aalden wil daar zijn beroep van maken. “Ik zou graag op een sportieve manier met kinderen willen werken.

* Verzorger Jan Timmer zwaait na ruim dertig jaar af bij vv Sweel.

* Nicole Hegen kiest voor HBO Verpleegkunde. De Aaldenaar wordt enthousiast van alles wat met biologie en scheikunde te maken heeft, maar puzzelt ook graag met wiskundige formules.

* Mathijs Kool slaagde voor het Atheneum, met profiel Economie en Maatschappij en als keuzevakken Aardrijkskunde en Informatica en Frans als tweede vreemde taal. Voor zijn profielwerkstuk koos Mathijs voor een actueel thema: “Vergrijzing in dorpen in Drenthe en Groningen”.

* Annet Super (48) kreeg heimwee naar Zuidoost-Drenthe. “Hoofdstraat 19 voelt vanaf eerste dag als thuis”.

* Bridgeclub Lodgi start cursus. Bent u op zoek naar spel en gezelligheid, meldt u zich dan vooral aan. De clubleden van Lodgi bridgen elke twee weken op de donderdagavond in De Drieklank in Aalden van 19.30 tot 23.00 uur.

* Oldtimerliefhebber Jan Klasen uit Wezuperbrug ... koestert onverwoestbare Fiat-tractoren. Fanatieke liefhebbers van oldtimer Fiat tractoren kwamen tijdens een toertocht ogen te kort op de Zuidoost-Drentse wegen.

* Droombaan Danischa Hobma (16) ligt in de zorg. “Plots stonden al mijn leraren met een grote glimlach op het terras van Grandcafe LiBo … toen wist ik dat ik geslaagd was!”

* Buitengasthuis in Meppen richt zich op (student)-verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten en wil bijdrage leveren aan zichtbaarheid verpleegkundigen en ook jongeren laten zien hoe mooi dit vak is.

* Beter een goede buur dan een verre vriend; deze uitspraak gaat in ieder geval op voor de familie Wierda uit Aalden. Het gezin is onder de indruk van de hulp en goede zorgen die ze ondervonden bij het heftig ongeluk met de menwagen aan de Gelpenberg.

* Happen en Grappen smaakt naar meer! Een avond vol gezelligheid en cabaret bij Grand Café LiBo.

* Jorrit Reuvers (23) - afgestudeerd 'creatief expert' uit Aalden - wil in ‘werkende wereld’ graag verschil maken in het duurzame ontwerp voor wijk, dorp en stad.  ”Een bachelor ‘in the pocket’ is natuurlijk prachtig, maar jezelf blijven ontwikkelen is van groot belang.”

 

AUGUSTUS

* Jan Naber (54) keert na 35 jaar weer terug naar school: dit keer niet in de banken, maar voor de klas als docent bouwtechniek. De 54-jarige installatiemonteur gaat aan de slag als instructeur/docent.

* 'Weeïge wietlucht’ in Benneveld zet mensen op verkeerde been: "Geen hennepkwekerij waar je high van wordt ... !" Albert en Klaas Elting: “Hennepplanten die hier groeien zijn niet bedoeld voor de coffeeshop, maar worden geteeld als grondstof voor talloze toepassingen”.

* Zwerfafval bij vogelkijkhut blijft bron van ergernis. Wandelen in de ongerepte natuurgebieden is sinds het begin van de coronacrisis steeds populairder geworden, maar dat wordt vaak gecombineerd met het nuttigen van drankjes, snacks en zelfs complete maaltijden.

* Bewoners AZC Zweeloo verrichten allerlei hand- en spandiensten. De bewoners van het AZC Zweeloo verrichten allerlei hand- en spandiensten op de locatie aan het Witte Zandpad in Aalden, maar ook daarbuiten. In de recreatiezaal, het magazijn, de fietswerkplaats en in de dorpen; overal steken ze de handen uit de mouwen.

* Huttenbouwen in Aalden keert terug op de activiteitenagenda. “Zoveel blije en enthousiaste kinderen waren bezig met het bouwen van de hutten. Het was een feestje om mee te maken!”

* Sweelpop voor tweede achtereenvolgende keer afgelast:  “We blijven positief. De focus is nu volledig gericht op het 40-jarig bestaan in 2022. Dan gaan we extra uitpakken!”

* Zes jubilarissen Brandweerkorps Zweeloo in het zonnetje gezet. Bij zijn afscheidstournee heeft burgemeester Bert Bouwmeester afgelopen week zes jubilarissen van het brandweerkorps in Zweeloo in het zonnetje gezet : Postchef Henk van Engen werd gehuldigd voor 25 dienstjaren. Bernd Hollander, Geert Nijhoving, Bert Abbing en Jan Tuben voor twintig jaar. Bart Koekoek is 12,5 jaar in dienst. Julian Takema. Arjen Kregel en Jasper van der Veen ontvingen een opleidingscertificaat.

* Sweelpop Festival viert samen met Noordpool Orkest ... 40-jarig bestaan op 19 augustus 2022. * Schilder Harm Lahuis (66) kwam bijna vijftig jaar goed uit de verf bij Schildersbedrijf Hollander, maar legt de kwast definitief neer en gaat met pensioen.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 28 december 2021

 

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Anne van der Bijl nieuwe eigenaar woonzorglocatie in Wezup

“Huize Wezup brengt Zorg en Welzijn samen” Anne van der Bijl is vanaf 1 november 2021 de nieuwe eigenaar van Huize Wezup. Al jaren had de 43-jarige inwoner van Leeuwarden de dro...

dinsdag, 25 januari 2022

Lees verder

Mieke Brinkhuis uit Aalden wilde zwaluwen graag te hulp schieten ...

...maar veelbelovend project staat in de ijskast. Mieke Brinkhuis lanceerde in 2020 het plan om een huiszwaluwentil in het dorp te plaatsen. “Het gaat niet zo goed met de zwa...

dinsdag, 18 januari 2022

Lees verder

Achter vergane glorie bloeit iets heel moois op

Bouw zes luxe rietgedekte appartementen en vier woningen op voormalig Auto Mekkes-terrein in voorjaar 2022 van start. Aalden is bijna een schitterend nieuwbouwplan rijker....

dinsdag, 18 januari 2022

Lees verder
Willekeurige foto