Artikel
Jaaroverzicht 2021 OEK - november en december

Door de coronacrisis opnieuw een jaar dat we niet snel zullen vergeten. We blikken terug op het nieuws uit onze Zweeler dorpen waar we dit jaar mee bezig waren. In vogelvlucht het nieuwsjaar 2021!

 

NOVEMBER

* Driejarige merrie van Albert Nijenbanning - gefokt in stal Zweeler Es van Albert Renting - krijgt hoogst haalbare stamboekpredicaat. Elitemerrie Noletha: grote belofte voor toekomstige kampioenschappen.

* De Schutse heeft nieuw schoolplein met veel speelruimte: “We kunnen dit ook gebruiken als extra schoollokaal!”

* Op 14 november feestelijk jubileum van kerkorganist Cees Roubos. Al liefst 41 jaar kan iedereen bijna elke zondagochtend genieten van het mooie orgelspel van organist Cees Roubos in de Hervormde Kerk van Zweeloo.

* Wezup steekt handen uit mouwen tijdens Nationale Natuurwerkdag 2021. Het is voor velen een traditie: de Nationale Natuurwerkdag op de eerste zaterdag van november. Na vele jaren is dit evenement uitgegroeid tot de grootste vrijwilligersactie in het groen in Nederland. Afgelopen zaterdag was alweer de 21e editie.

* Energiecafé Aalden afgelast vanwege corona. Wanneer de situatie is verbeterd zal er door stichting Energietransitie van A(alden) tot Z(weeloo) een nieuwe datum worden vastgesteld.

* Op golfbaan De Gelpenberg en Landal Aelderholt roeien varkens de Japanse duizendknoop met wortel en tak uit. Golfclub De Gelpenberg en vakantiepark Aelderholt hebben het al een tijdje aan de stok met de Japanse duizendknoop, de moeder aller onkruid.

* Fietspad richting Broekstukkenweg in Zweeloo gaat door, moet er medio 2023 liggen. Een hartenwens van Matine en Johan Kamps gaat eindelijk in vervulling, de aanleg van een fietspad vanaf de N381 tot aan de Broekstukkenweg in Zweeloo.

* Bouwwerken hebben niet het eeuwige leven; groot onderhoud zorgt voor toekomstbestendigheid: Bruggetje Gebbeveensweg wordt vervangen. Wezuperbrug moet nog even wachten.

* Hij komt, hij komt ... of beter gezegd: Hij is al aan het komen ... De Recycle Sint! Een groene sint, in Aalden in de gedaante van Beatrix Copier, Gealma Snippe en Anke Kamman.

* Cbs De Schutse doet mee aan de Schoenendoosactie. In deze spannende tijd zijn kinderen in noodsituaties en armoede extra kwetsbaar. Daarom vraagt De Schutse om mee te doen aan de Schoenendoosactie.

* Veldrijdster Iris Offerein (18) uit Meppen houdt dubbel gevoel over aan internationaal debuut tijdens de Europese titelstrijd op de VAM-berg in Wijster, al werd het na een valpartij niet het debuut waar zij op gehoopt had.  

 

DECEMBER

* Voor Sweel Cultureel is het doek gevallen en zal per 1 januari 2022 niet meer bestaan. Het bestuur kijkt terug op een mooie periode.

* Henk-Jan Tangenberg brengt oude piratenhit als kerstsingle.

* Wauw! Jongens en Meisjes wat is het een spetterend en geslaagd Sweeler Sinterklaasfeest geweest. Ik heb veel kinderen ontmoet en wat hebben we een plezier gehad. Sinterklaas wil de kinderen dan ook bedanken voor de gezelligheid, alle tekeningen en verlanglijstjes.

* Opnieuw geen kerstmarkt, maar Wezup toch volop in kerststemming! De traditionele kerstmarkt in Wezup werd opnieuw afgelast, maar de bewoners halen alles uit de kast om ook dit jaar in het dorpscentrum toch een gezellige  kerstsfeer te creëren. 

* Voormalig wereldreiziger Ronald Lubberts (39) helemaal gesetteld in de Betuwe. "Ik ben een heel gelukkig mens en heb weinig meer te wensen". Ronald Lubberts heeft jarenlang over de hele wereld gezworven.

* Goed nieuws in onzekere tijden: bouw zeven levensloopgeschikte en energiezuinige woningen aan Aelderstraat medio 2022 van start.

* Gewijzigde dienstregeling Qbuzz, die sinds 12 december van kracht is, geeft een flinke boost aan het openbaar vervoer in de gemeente Coevorden.

* Kerken organiseren Kerstspeurtocht. Van 24 tot en met 27 december kunnen deelnemers samen aan de wandel en beleven het kerstverhaal dicht bij huis.

* Camping en groepsaccommodatie ’t Witte Zand in Meppen van Jans en Hettie Manting over in andere handen.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 28 december 2021

 

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Mieke Brinkhuis uit Aalden wilde zwaluwen graag te hulp schieten ...

...maar veelbelovend project staat in de ijskast. Mieke Brinkhuis lanceerde in 2020 het plan om een huiszwaluwentil in het dorp te plaatsen. “Het gaat niet zo goed met de zwa...

dinsdag, 18 januari 2022

Lees verder

Achter vergane glorie bloeit iets heel moois op

Bouw zes luxe rietgedekte appartementen en vier woningen op voormalig Auto Mekkes-terrein in voorjaar 2022 van start. Aalden is bijna een schitterend nieuwbouwplan rijker....

dinsdag, 18 januari 2022

Lees verder

Uitbreiding ambulancezorg vanuit locatie Zweeloo

UMCG Ambulancezorg heeft de diensten van de ambulancepost in Zweeloo - die sinds 2020  gehuisvest is naast de brandweerkazerne - aanzienlijk uitgebreid. “We zijn hier gestart met een avonddienst van 15:...

dinsdag, 18 januari 2022

Lees verder
Willekeurige foto