Artikel
Murèl Becker: “G'day mates aan de andere kant van de aardbol.

This is a way to say “hello!”  Wereldreiziger uit Aalden nog aan het dubben of ze straks in Nederland blijft ..."Ik houd alle opties open". Backpacken in Australië : voor Murèl Becker uit Aalden kwam in 2019 een langgekoesterde droom uit.

Toen Murèl de wijde wereld introk, ‘beloofde’ ze dat ze hooguit 1,5 jaar weg zou blijven, maar dat is inmiddels al ruim 2,5 jaar.

Great Barrier Reef
Murèl blikt terug en vooruit:  “Kerst en de jaarwisseling is altijd de moeilijkste periode om van huis te zijn, dus dat heb ik nu gelukkig weer achter de rug. Mijn hoogtepunt van 2021 is toch wel het duiken op de Great Barrier Reef. Elke duik is anders en elke keer word je weer verrast door verschillende, prachtige levende wezens onder water. Van haaien tot schildpadden, je komt het allemaal tegen. Waanzinnige ervaring, de mooiste in mijn leven tot nu toe. Het knuffelen met baby kangoeroes eindigt op een gedeelde eerste plaats.”

Redelijk veel kunnen reizen
Maar 2021 was ook in Australië het jaar van corona. “Dat beheerst hier helaas ook het dagelijks leven, maar het is zeker minder dominant aanwezig dan in Nederland. Waar jullie een groot deel van het afgelopen jaar in lockdown hebben doorgebracht, heb ik nog redelijk vrij rond kunnen reizen. In februari verliet ik, na een jaar, West-Australië en verruilde het voor een avontuur langs de oostkust. Ik heb een groot deel van het oosten kunnen bereizen en ook het noorden en centraal-Australië een bezoekje gebracht.”

Coffee shop
Om geld te sparen voor deze reisjes heeft Murèl in een Aussie country pub gewerkt en was ze verder werkzaam als barista in een coffee shop. Ze legde zich hier toe op het bereiden van espresso en cappuccino. “Een onwijs mooie ervaring. Halverwege oktober vloog ik naar Tasmanië, waar ik twee maanden op een pioenrozen boerderij heb gewerkt. Tijdens mijn korte vakantie in Tasmanië was het struikelen over mooie vergezichten. en de groene ruige landschappen. De verhalen luiden altijd dat het eiland - op 240 kilometer ten zuidoosten van het Australische vasteland - prachtig is, maar het heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Wauw!”

Auto kopen en roadtrippen
Murèl heeft de feestdagen in Sydney gevierd. “Samen met een vriendin wil ik nu een auto kopen en in deze maand (januari/red) langs de kust onderlangs naar het westen roadtrippen. Daarna is het klokje rond en is het tijd voor een bezoek aan mijn lieve familie en vrienden in Nederland, die ik al veel te lang heb moeten missen………!"

Of Murèl dan in Nederland blijft ... ? “Geen idee. Ik houd alle opties open, maar een deel van mijn hart zal altijd in Australië blijven denk ik. Wat een parel van een land…………..!”

Bij deze wens ik mijn lieve familie en alle andere dorpsgenoten een heel gelukkig 2022 en hopelijk tot snel !❤️ Liefs vanaf the land Down Under.”

Oes Eig'n Kraantien d.d. 4 januari 2022

 

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Mieke Brinkhuis uit Aalden wilde zwaluwen graag te hulp schieten ...

...maar veelbelovend project staat in de ijskast. Mieke Brinkhuis lanceerde in 2020 het plan om een huiszwaluwentil in het dorp te plaatsen. “Het gaat niet zo goed met de zwa...

dinsdag, 18 januari 2022

Lees verder

Achter vergane glorie bloeit iets heel moois op

Bouw zes luxe rietgedekte appartementen en vier woningen op voormalig Auto Mekkes-terrein in voorjaar 2022 van start. Aalden is bijna een schitterend nieuwbouwplan rijker....

dinsdag, 18 januari 2022

Lees verder

Uitbreiding ambulancezorg vanuit locatie Zweeloo

UMCG Ambulancezorg heeft de diensten van de ambulancepost in Zweeloo - die sinds 2020  gehuisvest is naast de brandweerkazerne - aanzienlijk uitgebreid. “We zijn hier gestart met een avonddienst van 15:...

dinsdag, 18 januari 2022

Lees verder
Willekeurige foto