Artikel
Laat de banken met rust …
... want je kunt er heerlijk op zitten, tot rust komen en genieten van het mooi landschappelijke uitzicht! Wat is het toch een feest om in Aalden te mogen wonen. Wat een heerlijke plek in Drenthe. De rust, de natuur en de vele ommetjes doen je goed. Vooral in deze Coronatijd.

In de eerste week van januari liepen we heerlijk te wandelen in en rondom Aalden. Dorpsbelangen Aalden heeft een paar jaar geleden een aantal banken gesponsord en op verschillende plekken laten plaatsen om voorbijgangers van het prachtige uitzicht te laten genieten.

Zo ook aan het fietspad vanaf de Marsstukken richting sportveld nabij de Aalderstroom. Afgelopen week liepen wij daar langs en wat schetste onze verbazing: alleen de rugleuningen stonden nog overeind.

Het zitgedeelte was er met grof geweld afgeslagen of getrokken……! “Misschien had iemand brandhout nodig”, zeiden wij uit de grap tegen elkaar. Maar om met zware planken te sjouwen is natuurlijk niet bepaald handig...... Bij nadere inspectie rondom de plaats delict zagen we een eindje verderop de houten planken van de zitting in de stroom liggen!

Met wat moeite hebben we die eruit kunnen vissen en weer op de bank gelegd. Bij thuiskomst de boormachine gehaald en teruggegaan om voor zover dat mogelijk was de bank weer aard en nagelvast te verbinden.

Wij hopen dat nog heel veel wandelaars met plezier jarenlang hier kunnen genieten van de rust en de natuur op deze bank en alle andere banken in onze mooie omgeving.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 11 januari 2022

 

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Mieke Brinkhuis uit Aalden wilde zwaluwen graag te hulp schieten ...

...maar veelbelovend project staat in de ijskast. Mieke Brinkhuis lanceerde in 2020 het plan om een huiszwaluwentil in het dorp te plaatsen. “Het gaat niet zo goed met de zwa...

dinsdag, 18 januari 2022

Lees verder

Achter vergane glorie bloeit iets heel moois op

Bouw zes luxe rietgedekte appartementen en vier woningen op voormalig Auto Mekkes-terrein in voorjaar 2022 van start. Aalden is bijna een schitterend nieuwbouwplan rijker....

dinsdag, 18 januari 2022

Lees verder

Uitbreiding ambulancezorg vanuit locatie Zweeloo

UMCG Ambulancezorg heeft de diensten van de ambulancepost in Zweeloo - die sinds 2020  gehuisvest is naast de brandweerkazerne - aanzienlijk uitgebreid. “We zijn hier gestart met een avonddienst van 15:...

dinsdag, 18 januari 2022

Lees verder
Willekeurige foto