.

.

 

.

Zes Zweeler dorpen nu ook digitaal !

Dagelijks nieuws te vinden op www.zweeloo-digitaal.nl

ZWEELOO - Sinds deze week heeft de voormalige gemeente Zweeloo een eigen en unieke website. Op www.zweeloo-digitaal.nl kan men onder meer terecht voor actueel nieuws, achtergrondinformatie en agendaberichten. 'Deze website biedt nieuwe mogelijkheden voor het ontsluiten van lokale informatie en het stimuleren van de interactie in onze zes dorpen. We trachten alle informatie uit de Zweeler dorpen bij elkaar te brengen', schetst initiatiefnemer Grietina van der Haak de opzet.

De inwoonster van Zweeloo wil de website laten uitgroeien tot hét podium voor dorpsgebonden informatie. "Om dit staaltje ‘dorpskracht’ zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen, wil ik er liefst zoveel mogelijk inwoners bij betrekken. Iedereen is dus welkom om een redactionele bijdrage te leveren." Grietina treedt op als beheerder van de website, gesteund door een aantal enthousiaste vrijwilligers. "De site is nadrukkelijk niet bedoeld om één of meerdere personen en bedrijven voor het voetlicht te brengen, maar moet recht doen aan het unieke en diverse karakter van de zes Zweeler dorpen. Het is een website van, voor en door de dorpen van de voormalige gemeente Zweeloo!"

De website is actueel van karakter. Daarnaast is er veel achtergrondinformatie over de geschiedenis, de actuele agenda met dorpsactiviteiten van de verenigingen en is er adresinfo over middenstand, horeca, onderwijs en maatschappelijke en culturele voorzieningen. "De verschillende accenten komen tot uiting in nieuwsitems, foto’s van gebeurtenissen, agendaberichten, verhalen van bewoners, links naar organisaties en verenigingen en ga zo maar door!"

Met het ontstaan van de nieuwe website hoopt Grietina dat in de zes dorpen de samenwerking tussen jong en oud voor nieuw elan zorgt. En dat de activiteiten van de verenigingen beter op elkaar worden afgestemd, zodat er in korte tijd niet teveel activiteiten op elkaar worden gepland. "We moeten elkaar niet in het vaarwater zitten. En ik hoop vooral dat de inwoners via de website meer kennis over hun dorp krijgen. Bovendien is de site voor de (sport)verenigingen een snelle digitale manier om activiteiten onder de aandacht te brengen. En… de betekenis reikt verder dan de dorpsgrenzen: ook toeristen vinden er waardevolle informatie en woningzoekenden kunnen alvast sfeer proeven!"

Bijschrift foto: Mede dankzij de inzet van Grietina van der Haak is veel (achtergrond)informatie uit de voormalige gemeente Zweeloo via www.zweeloo-digitaal.nl nu ook op wereldwijde web te vinden. (Foto: Redactie www.zweeloo-digitaal.nl) {jcomments on}

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel