Artikel
Sportclub Zweeloo opnieuw onderuit tegen ware ‘angstgegner’

ZWEELOO – Voor het eerst sinds 20 november 2010 speelde Sportclub Zweeloo een thuiswedstrijd in competitieverband, maar ook de veertiende krachtmeting in de derde klasse D leverde geen driepunter op. Er viel zaterdag het nodige te zeggen voor een puntendeling onder stormachtige omstandigheden, maar streekgenoot SV Borger ging er sneaky met de punten vandoor: 0-2.

De punten gingen daarmee naar de meer effectieve ploeg, terwijl Zweeloo – net als eerder in Borger – sneu onderuit ging. Pijnlijk genoeg verzuimde Zweeloo in het laatste kwartier met een elftal tegen het tiental van de angstgegner - Arne Joling kreeg direct rood na een onvriendelijkheid – te profiteren. De Sportvereniging uit het Hondsrugdorp liep even later uit naar 0-2. De ploeg van trainer Hans Pullen kon de opgelopen schade daarna niet meer repareren en blijft dan ook onderin hangen.

Toch was de eerste de beste kans voor Zweeloo, dat eigenlijk direct op voorsprong had moeten staan. Vincent Kok dook op in scoringspositie, maar Roel Jan Zuidhof – één van de betere keepers in 3D - bleek niet te passeren. Vijf minuten later was het raak aan de andere kant van het veld. Een door de wind gedragen hoekschop van Arne Joling werd met het hoofd afgerond door de vroegere keeper Mark Wolters, die vandaag de dag spits is.

Richting de rust kreeg SV Borger, dat de harde wind in de rug had, twee aardige kansen op meer. Middenvelder Robert Everts, die vorig seizoen nog in de zesde klasse zondag voetbalde met VV Buinen, schoot huizenhoog over. Amper zestig seconden later probeerde de topschutter van 3D – Ronald Bulthuis – het van afstand, maar Jaap Haan lag in de juiste hoek. Namens Zweeloo probeerde de mee opgekomen Hans Lanting het ook al van ver. Zijn schot zeilde over.

Rick Hagenauw – één van de spitsen van Zweeloo – denkt vast nog wel eens terug aan zijn riante kans, die hij twaalf minuten na de rust kreeg. Zuidhof zag de aanvaller gevaarlijk opduiken, maar ook deze inzet ging over. Haan moest twee minuten later aan de bak. Zijn redding na een gevaarlijke inzet van verdediger Scheltinga mocht er zijn. Met nog een half uur op de digitale klok leek er ondertussen nog van alles mogelijk, maar Zweeloo moest het verder zonder de broers Vincent en Ingmar (A-junior) Kok doen.

Zij staakten geblesseerd de strijd en werden vervangen door A-junior Robin Sikken en René Lanting. Later kwam ook Rick Kiers nog binnen de lijnen voor Gerwin Stevens, die even daarvoor betrokken raakte bij een schermutseling na een overtreding van Arne Joling op Julian Manting. Na het nodige tumult binnen de krijtlijnen vertrok Joling – bizar genoeg net als in 2005 te Zweeloo – voortijdig naar de kleedkamer, maar het was uitgerekend zijn jongere broer Erik die SV Borger tien minuten voor tijd nog eens liet juichen.

Juist die klap kwam het even hardwerkende als ongelukkige Zweeloo niet meer te boven. Onder meer een gebrek aan scorend vermogen blijft de gehavende ploeg vooralsnog in de weg zitten. Zaterdag wacht VV Nagele onder de rook van vissersdorp Urk: de meest verre uitwedstrijd ooit.

Sportclub Zweeloo – SV Borger: 0-2 (0-1). 6. Mark Wolters 0-1, 80. Erik Joling 0-2. Scheidsrechter: De Groot (Hoogezand). Gele kaart: Gerwin Stevens (Zweeloo) en Martin Leering (SV Borger). Rode kaart: 75. Arne Joling (SV Borger).

Zweeloo: Jaap Haan, Julian Manting, Ties van der A, Hans Lanting, Arno Stevens, Anne Hajes, Ingmar Kok (72. René Lanting), Gerwin Stevens (80. Rick Kiers), Thomas Wolting, Rick Hagenauw, Vincent Kok (60. Robin Sikken).

SV Borger: Zuidhof, Leering, Van der Valle, Gavin Marissen, Scheltinga, Everts, Bulthuis, Erik Joling, Oosterwijk (65. Brussen), Arne Joling, Wolters.

Tekst: Kristian Elders

 

Zoeken in de site

Willekeurige foto