Artikel
Sportclub Zweeloo schrijft historie met eerste zege in derde klasse

ZWEELOO – Sportclub Zweeloo heeft op zaterdag 19 februari 2011 clubgeschiedenis geschreven. Het team won namelijk voor de eerste keer als derdeklasser. Het werd op eigen bodem een even zwaarbevochten als verrassende zege op koploper VV Klazienaveen, 2-0. Ties van der A – deze keer op het middenveld geposteerd – en Rick Hagenauw waren trefzeker. Van der A vond tien minuten voor de rust het net. Hagenauw maakte de 2-0 met nog een dik half uur op de klok, waarna het nog bijzonder spannend werd. Onder meer de defensie en keeper Remko Koopman hielden knap stand. De achterstand op SV TONEGO is nu zeven punten.

Trainer Hans Pullen had voor de krachtmeting met Klazienaveen een basisplaats voor A-junior Robin Sikken, die al de nodige invalbeurten achter zijn naam heeft staan. Samen met de ietwat zieke Thomas Wolting en de moegestreden Anne Hajes bekeek hij het laatste gedeelte van de wedstrijd vanaf de kant. De invallers Rick Kiers, Gerko Lanting en Rolf Drewes (laatstgenoemde na een complete wedstrijd bij het ook al zegevierende tweede team, red.) deden wat zij moesten doen. “Zodoende moest ook Ties van der A de wedstrijd uitspelen, maar ook hij zat er compleet doorheen”, verklaart Pullen. “Het was voor een goed doel.”

De oefenmeester zag net als het vele publiek dat Klazienaveen voortvarend begon aan de wedstrijd. “Na een klein half uur wedstrijd kwamen we ietwat onder de druk uit”, zegt Pullen. “Dan zie je bij Klazienaveen dat het scoren op dit moment niet heel makkelijk gaat. Daarnaast keepte Remko Koopman een hele goede wedstrijd, met als hoogtepunt de redding in de rechterbovenhoek.”

Zweeloo kwam op voorsprong door een te zachte terugspeelbal van verdediger Rob Groote. Er volgde een soort van duel tussen keeper Michel Schonewille (normaliter sluitpost van het derde team, red.) en Van der A, die de bal in bezit kreeg. Uiteindelijk scoorde hij ook. Er werd een doelpunt van Klazienaveen afgekeurd wegens buitenspel, maar ook in de tweede helft bleef de club uit de gemeente Emmen de betere. Toch kwam Sikken in balbezit op het middenveld en er volgde een fraaie pass richting Hagenauw, die de marge verdubbelde.

In het restant kwam Zweeloo er eigenlijk niet meer uit. Vele hoekschoppen door Klazienaveen zorgden voor veel gevaar, maar gescoord werd er niet meer. Pullen: “Dat het tot het laatste fluitsignaal spannend bleef, lag ook aan onszelf. We gingen meer dan eens onnauwkeurig om met de counter en de geboden ruimte. Door tot op het tandvlees te gaan hebben we onze eerste zege behaald. Complimenten aan iedereen!”

Sportclub Zweeloo – Klazienaveen: 2-0 (1-0). 35. Ties van der A 1-0, 57. Rick Hagenauw 2-0. Scheidsrechter: Adema (Wouterswoude).

Zweeloo: Remko Koopman, Julian Manting, Hans Lanting, Henri Popken, Arno Stevens, Anne Hajes (80. Rolf Drewes), Ties van der A, Gerwin Stevens, Thomas Wolting (61. Rick Kiers), Rick Hagenauw, Robin Sikken (69. Gerko Lanting).

Klazienaveen: Schonewille, Harms, Rob Groote, Smeman, Roy Posthuma, Wanders, Bloemberg, Van Oosten, Martijn Buurs, Post, Van der Sleen. Wisselspelers: Kievit, Ten Caat, Bart Buurs en Vugteveen.

 

Zoeken in de site

Willekeurige foto