Artikel
Sportclub Zweeloo laat koploper ZZVV ontsnappen in Zuidwolde

ZUIDWOLDE – Sportclub Zweeloo verloor zaterdag met het kleinst mogelijke verschil bij de nieuwe koploper ZZVV. In Zuidwolde werd het 1-0 voor de thuisploeg. Hoofdtrainer Hans Pullen blikt desgevraagd terug op het duel.

“Tijdens het eerste halve uur was ZZVV optisch de betere ploeg met veel beweging en positiewisselingen op het middenveld, maar zij kwamen niet tot noemenswaardige kansen”, weet de Hardenberger. “Op het moment dat wij iets meer van ons af gingen bijten, maakte ZZVV de 1-0. Na balverlies in de voorhoede van ons, schakelde ZZVV erg snel om en was er weinig druk van onze kant op het middenveld. Het spel werd verplaatst van rechts naar links en het was Jesper Romkes die slim wegliep uit de rug van Julian Manting. Hij dook alleen op voor Remko Koopman, die in eerste instantie redde. Op de rebound was hij kansloos.”

Volgens de oefenmeester volgde nog een aantal scrimmages voor de goal van ZZVV. Tien minuten voor de rust werd de bal zelfs van de doellijn gehaald door een Zuidwoldiger. “Een gelijke stand bij de rust zou verdiend zijn geweest, hoewel ZZVV nog een aardige kans kreeg.” Pullen moest het in de tweede helft trouwens al snel stellen zonder Ties van der A, die met liesklachten kampt. Na een behoorlijke kans voor de koploper, kreeg Zweeloo vier goede kansen op de gelijkmaker. Bertin Kiers, Rick Hagenauw en Anne Hajes misten en een voorzet van Bertin Kiers werd door niemand geraakt.

Pullen: “Daarna kwam ZZVV er eigenlijk alleen nog maar uit via counters. Uit één van die uitvallen ontstond een strafschop, want Gerko Lanting maakte volgens de scheidsrechter een overtreding. Remko Koopman stopte vervolgens de halfhoog ingeschoten penalty. ZZVV oogde wel dreigend, maar echt gevaarlijk werd de ploeg niet op dat moment.”

Over de 84e minuut werd nog lang nagesproken. “We kregen op dat moment de grootste kans van de wedstrijd. Rick Hagenauw stuurde Rick Kiers weg en zijn voorzet over de grond werd – bijna op de doellijn – gemist door Bertin Kiers. Vervolgens werd Robin Sikken nog eens weggestuurd, maar er volgde een onterecht vlagsignaal voor buitenspel.”

In de laatste seconde teisterde ZZVV overigens nog de paal. “Al met al is dit een grote teleurstelling”, meent Pullen. “De grootste teleurstelling na ‘CSVC uit’. Wij verdienden zeker een punt, maar misschien wel meer. ZZVV is niet de ploeg waar we de punten van moesten pakken, maar als we ooit de kans hadden? Dan was het deze keer wel.”

ZZVV – Sportclub Zweeloo: 1-0 (1-0). 30. Jesper Romkes 1-0.

Zweeloo: Remko Koopman, Julian Manting, Gerko Lanting, Hans Lanting (85. Robin Sikken), Henri Popken, Thomas Wolting (76. Rick Kiers), Ties van der A (55. Anne Hajes), Gerwin Stevens, Arno Stevens, Rick Hagenauw, Bertin Kiers.

 

Zoeken in de site

Willekeurige foto