Artikel
Sportclub Zweeloo maakt het niet waar bij streekgenoot DZOH’85

EMMEN – In theorie is er nog van alles mogelijk in de strijd tegen degradatie, maar het lijkt in praktijk een moeilijk verhaal te worden voor Sportclub Zweeloo. Met nog negen wedstrijden voor de boeg in 3D heeft de ploeg van trainer Hans Pullen negen punten minder dan die andere club uit de gemeente Coevorden: CSVC. Het zeer productieve VV DZOH’85 was zaterdag duidelijk te sterk voor de streekgenoot uit Zweeloo, 5-1. Anne Hajes maakte vlak voor rust nog wel de 3-1 in Emmen, maar later liep de Drentse Zuid Oost Hoek aan de hand van de rappe aanvaller Temmy Assafaw Redda uit naar een nog ruimere marge.

In de omvangrijke woonwijk Rietlanden was sprake van een bij vlagen harde streekderby. De ‘voetbalgekke Duitser’ – een even reislustige als razende reporter die in 2008 de wedstrijd DZOH 2 versus Sportclub Zweeloo 2 met een bezoek vereerde – schitterde overigens door afwezigheid. RTV Drenthe was ondertussen wél present met een verslaggever en cameraman om oud-profspeler Martin Drent - de kopsterke spits viel nog even in bij de Emmenaren - te volgen.

Op het even onzachte als hobbelige hoofdveld was verzorgd voetballen op zijn zachtst gezegd lastig, maar de plotse titelkandidaat uit Emmen ging daar beter mee om dan het onmachtige Zweeloo. Het felle DZOH maakte gebruik van de eigen sterke kanten: het beweeglijke middenveld en de snelle aanval. Zweeloo, dat over een nagenoeg complete selectie kon beschikken, keek na een half uur wedstrijd al tegen een 3-0 achterstand aan. De pijlsnelle linksbuiten Ruben Kerkhoven, die nog voor de rust het veld aangeslagen verliet, raakte de paal. De rebound was voor de attente Redda.

Nog geen vijf minuten later ging Kerkhoven naar de grond in het strafschopgebied en het was scheidsrechter Van de Leur die naar de stip wees. Middenvelder Ralf Kuipers voltrok het vonnis. Tussen de 2-0 en de 3-0 mikte Kerkhoven nog eens naast, maar centrumspits Marwin van der Meer deed er nog een schepje bovenop. Met nog vijf minuten te gaan – tot de rust – op de ondertussen ’onzichtbare’ digitale klok deed Zweeloo eindelijk iets terug op het koude Zwanenveld, want Hajes kopte tegendraads binnen na een hoekschop.

Even was er hoop op een betere afloop, maar eigenlijk zat het er geen moment in tegen de jonge ploeg van trainer Jan Moes. Wel kwam de van een blessure herstelde Vincent Kok nog binnen de lijnen. Diep in de tweede helft vielen ook Thomas Wolting en Rick Kiers nog in, maar de ongelijke strijd bleek op dat moment beslist. Na een kans voor Van der Meer (naast) liet Redda nog twee keer van zich spreken. Rick Kiers kreeg nog een behoorlijke kans, maar keeper Thomas Stulen hield zijn doel verder schoon. Aan de andere kant raakte DZOH nog twee keer het spreekwoordelijke houtwerk.

Zaterdag aanstaande wacht voor Zweeloo de thuiswedstrijd tegen VV Gorecht uit het Groningse Haren. Beide clubs speelden nooit eerder tegen elkaar in Zweeloo.

DZOH – Sportclub Zweeloo: 5-1 (3-1). 15. Temmy Assafaw Redda 1-0, 19. Ralf Kuipers 2-0 (s), 30. Marwin van der Meer 3-0, 40. Anne Hajes 3-1, 70. en 73. Temmy Assafaw Redda 4-1 en 5-1. Scheidsrechter: Van de Leur (Emmeloord).

DZOH: Stulen, De Jonge, Klingenberg, Middeljans, Frank Schut, Scheper, Kuipers, Roos, Assafaw Redda, Van der Meer, Kerkhoven. Wisselspelers: Nuijen, Ruben Schut, Drent.

Zweeloo: Remko Koopman, Julian Manting, Gerko Lanting, Hans Lanting, Henri Popken, Anne Hajes (75. Thomas Wolting), Ties van der A, Gerwin Stevens, Arno Stevens (60. Vincent Kok), Rick Hagenauw (75. Rick Kiers), Bertin Kiers.

 

Zoeken in de site

Willekeurige foto