.

.

 

.

Enthousiaste zanger(essen)s in N.H. kerk.

Op uitnodiging van Sweel Cultureel traden zondag 3 april twee koren op in het kerkje in Zweeloo. Oorspronkelijk zou het kamerkoor Tourdion optreden, maar door ziekte van de dirigente kon dit niet doorgaan. Sweel Cultureel had in de Koren HEM en

All Flavours (alle smaken, dus voor elk wat wils) heel goede vervangers gevonden.

De zangers van HEM komen uit Oosterhesselen en omgeving, wat betekent dat er een flink aantal uit Aalden, Zweeloo en Meppen komt. Onder leiding van Jan Kruimink zong het koor onder meer ‘Avond’ van Boudewijn de Groot en ‘Evelien’ van Harm Dijkstra. Jan Kruimink had alle arrangementen van de liedjes gemaakt en het laatste nummer van het eerste deel ‘Stierengevecht’ ook zelf geschreven. Ina Kunstman begeleidde enkele nummers op de piano en ook Jan speelde soms mee op accordeon.

Het koor All Flavours komt uit Enschede en bestaat uit 16 mannen en vrouwen waarvan er 10 zondag acte de présence gaven. All Flavours zingt een ander genre en bracht vooral nummers uit musical en film zoals de ‘Bohemian Rhapsody’. Jeffrey Bokma dirigeerde en Tom Westhuis begeleidde de nummers op piano. Omdat er enkele mannen ontbraken zong de dirigent zelf soms even mee.

Na de pauze ging het koor uit Enschede verder met liederen waarin enkele solisten voorkwamen zoals ‘Geen kind meer’ en een lied uit Evita. Het koor sloot af met ‘You never walk alone’.

HEM heeft kortgeleden gezongen op het streektaalfestival “Reur”in Emmen en daarom enkele Drentse nummers ingestudeerd. Daarvan werden Over de Iessel, Bliede en Tand deur de lip gezongen. En natuurlijk klonk ook het bekende ‘Ameland’.

Het publiek (ruim 50 mensen) was zeer enthousiast en wilde nog graag een toegift. All Flavours en HEM zongen al improviserend ‘So happy together’.

En ….. happy gingen de aanwezigen huiswaarts.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel