Artikel
Sportclub Zweeloo maakt het ‘onmogelijke’ alsnog waar in gemeentelijke derby

ZWEELOO – Sportclub Zweeloo heeft degradatie uit de derde klasse D voorlopig uitgesteld. De gemeentelijke derby tegen CSVC op het eigen sportpark werd zaterdag verrassend genoeg met 2-1 gewonnen. Met nog een klein half uur op de digitale klok passeerde René Lanting zijn eigen keeper Remko Koopman, maar matchwinner Vincent Kok liet het zwaar gehavende Zweeloo diep in de tweede helft alsnog twee keer juichen.

Zodoende gebeurde dus alsnog het onmogelijk geachte, maar de tegenstander uit Coevorden staat ondertussen onder hoogspanning. Aan het einde van de lange rit kan de ploeg van trainer Geert Prins zomaar aan de verkeerde kant van de streep staan en dat is een hard gelach voor de club met een fraaie historie. Zo werden vorig seizoen nog play-off wedstrijden gespeeld tegen SC Loppersum, dat nu in de tweede klasse speelt.

De derby op het even harde als hobbelige veld kende een onrustige start, want binnen drie minuten had het zomaar 1-1 kunnen staan. Een CSVC-er schoot over en een speler van de thuisploeg miste een dot van een kans. Rond de vijftiende minuut kreeg Bert Jan Volders een grote kans in de schoot geworpen, maar de bal zeilde naast. Drie minuten later was het CSVC-aanvaller Sander Blaauw die zich aan de andere kant van het veld vrijspeelde en de kruising raakte.

Tijdens het restant van de eerste helft was de Christelijke Sport Vereniging Coevorden - ook volgens trainer Hans Pullen - optisch de betere ploeg, maar van veel gevaar voor beide doelen was verder geen sprake. Na de rust leek CSVC – geholpen door het eigen doelpunt van Zweeloo – de minimale zege over de streep te trekken, maar de thuisclub besliste alsnog anders. De blamage tegen SV De Griffioen werd daarmee rechtgezet door een team dat met diverse invallers speelde.

Zo maakten bijvoorbeeld Bert Jan Volders, Ariën Sikken, Alex van der Spoel en keeper Jaap Haan – zij spelen vooral in het tweede team – hun opwachting. Daarnaast voetbalden gelegenheidsverdedigers Rolf Drewes en Rick Kiers op een niet alledaagse positie. Tel daarbij op het onverwachte – maar daarmee niet minder mooie - debuut van Jeroen Seubers, die eigenlijk nog maar ‘net’ begonnen is in het tweede team. En de verrassende overwinning is voor een groot gedeelte verklaard.

“Door de vele afwezigen had heel Sportclub Zweeloo er een hard hoofd in”, vertelt Hans Pullen. “Maar op basis van inzet hebben we de nare nasmaak van de wedstrijd bij SV De Griffioen en ook de heenwedstrijd tegen CSVC rechtgezet. Het beste voetbal kan niet verwacht worden bij dit team, maar met de inzet zat het wel goed deze keer. Daar heb ik van genoten.”

Uitgerekend op een doordeweekse avond (dinsdag 19 april) speelt Zweeloo, bizar genoeg, de verste uitwedstrijd ooit. Bij VV Nagele in de Noordoostpolder wordt om 19.00 uur afgetrapt. Alleen bij winst stelt Zweeloo degradatie opnieuw uit. Nagele vecht tegen degradatie en moet dus ook winnen. Wordt het een open wedstrijd aan de verre Ploegstraat?

Sportclub Zweeloo – CSVC: 2-1 (0-0). 62. René Lanting 0-1 (e.d.), 80. en 85. Vincent Kok 1-1 en 2-1.

Zweeloo: Remko Koopman (75. Jaap Haan), Rolf Drewes (67. Jeroen Seubers), René Lanting, Hans Lanting, Rick Kiers, Ariën Sikken, Ties van der A, Vincent Kok, Thomas Wolting, Bert Jan Volders (67. Alex van der Spoel), Bertin Kiers.

 

Zoeken in de site

Willekeurige foto