.

.

 

.

Een zonovergoten Koninginnedag 2011

Voor menigeen begint Koninginnedag met het koortsachtig zoeken naar de rood-wit-blauwe vlag. Vorig jaar voor het laatst gebruikt, maar te goed opgeborgen. Bij velen hangt echter de driekleur toch vóór 9 uur te wapperen. Want wie weet ben jij degene die uit de hoge hoed van het door mysteries omgeven kiesgebeuren van de Oranjevereniging gerold is. En dan ben je goed voor een leuke prijs. Ook worden in diverse huizen te verkopen zaken bij elkaar gezocht, om rond 13.00 uur je stand op de vrijmarkt te kunnen inrichten. Heel veel mensen met een diversiteit aan spullen zullen de kramen gaan bevolken.

Nog even in de gaten houden dat je niet richting molen gaat, maar naar ‘de hof van Been’, zoals de plek van 2011 bij velen bekend is. Een goed alternatief voor het terrein waar al jaren de activiteiten plaatsvinden, maar waar dit jaar de materialen voor de rioleringswerkzaamheden opgeslagen liggen.

Op het feestterrein was het goed toeven, onder muzikale bijdrages van Krap-An en bij ‘de bar’ van de Oranjecommissie. Het schminken, het ballonnen-oplaten, het spijkerbroekhangen en de springkussens waren goed in trek.

Een ooggetuigeverslag van het optreden van poppentheater JOJO leverde op dat de geïnterviewden zich herinnerden dat het ging over een kip, een ei dat gekookt werd en een toverworm en dat het vooral erg leuk voor de kleinste kinderen was.

De fietsers waanden zich koningen en koninginnen: de gewassen op de velden, ondanks de droogte, strak in het gelid, de bomen en struiken in nieuw bladerpak en her en der prachtig in bloei en in de bermen stond het fluitekruid als publiek langs de route de fietsers toe te wuiven in de straffe wind.

De Commissie Oranjevereniging wordt hartelijk dank gezegd voor het ook dit jaar weer organiseren en (doen) uitvoeren van het Koninginnedagfeest. Het blijft wel een feit dat men hard nieuwe bestuursleden en/of vrijwilligers nodig heeft!

de foto's geven een mooi beeld van Koninginnedag 2011, met dank aan Ruud Janse zijn ze nu te vinden in het album van deze site.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel