Artikel
Sportclub Zweeloo zwaait met 1-3 verlies derde klasse vaarwel

ZWEELOO – Het is Sportclub Zweeloo niet gelukt de competitie in de derde klasse D met winst af te sluiten. Thuis ging de ploeg van Hans Pullen, die zaterdag voor het laatst op de bank zat, met 1-3 onderuit tegen streekgenoot CVV Fit Boys. Na een 0-1 stand bij de rust verdubbelden de Beilenaren de marge in de 75e minuut. De ingevallen Marco van Veen kopte nog wel zijn eerste goal binnen in het shirt van Zweeloo 1, maar de boomlange spits Frank Benjamins had in de ultieme seconde van het seizoen 2010-2011 het laatste woord.

Bijster veel valt er niet te schrijven over de sportieve wedstrijd om des keizers baard, of het moeten al de vele kansen zijn aan beide kanten. Middenvelder Arjan Luchies kon al snel alleen door richting keeper Remko Koopman, die als winnaar uit de strijd kwam. Linksbuiten Ronald van Waardhuizen probeerde het van ver en zijn schot ging maar net naast. Aan de andere kant van het veld kreeg Ties van der A dé kans op de 1-0, maar hij tikte de bal naast.

 

Van Waardhuizen brak twee minuten voor de rust door en wist wel raad met deze buitenkans. Toch had Zweeloo – met ‘rookie’ Jeroen Seubers in de basis - nog gelijk moeten maken. Thomas Wolting kreeg de bal op een presenteerblaadje, maar op de één of andere manier wilde het niet lukken. Waren het de zenuwen? Met Rolf Drewes voor de aangeslagen Rick Kiers, die achterbleef in het kleedlokaal, ging Zweeloo in de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker.

 

Vincent Kok en Bertin Kiers kregen beide een kans, maar de bal? Die wilde er maar niet in. Na bloemen voor de afzwaaiende René Lanting, die voorlopig stopt met voetballen, kopte Benjamins bijna de 0-2 binnen. Die 0-2 kwam er even later alsnog, want vleugelaanvaller Jermo Verbeek schoot - nog via een Zweeloo-been – raak. Bij Zweeloo mocht ook Bert Jan Volders nog invallen, maar verder dan één goal kwam de ploeg uiteindelijk niet. Wonderbaarlijk genoeg werd het dus 1-3.

 

Met de nieuwe hoofdtrainer Johan Knoll maakt Zweeloo na de zomer een nieuwe start in de vierde klasse. Onder meer met VVAK (de nieuwe club van Hans Pullen, red.), buurman Sleen en CSVC uit Coevorden worden de degens gekruist. Zeker is dat dit zonder de middenvelders Anne Hajes, René Lanting en Kristian Elders zal zijn. Vorige week in Hollandscheveld waren er al bloemen voor Hajes, die om medische redenen zoals het nu lijkt in het derde team gaat spelen.

 

Deze redenen zijn er ook voor Elders, die eigenlijk voor de winter al een beetje ‘afscheid’ nam. Lanting en Hajes (oud-Schoonoord en KSC. za.) kwamen vier seizoenen lang uit voor de eerste selectie van Sportclub Zweeloo. Elders heeft twaalf seizoenen achter zijn naam staan en geeft bij deze de pen door aan een toekomstige verslaggever van de Zweeloo 1-duels. Punt.

 

Sportclub Zweeloo – Fit Boys: 1-3 (0-1). 43. Ronald van Waardhuizen 0-1, 75. Jermo Verbeek 0-2, 90. Marco van Veen 1-2, 90+2. Frank Benjamins 1-3. Scheidsrechter: Vinke (Wommels, Fr.).

 

Zweeloo: Remko Koopman, Jeroen Seubers, Gerko Lanting, Hans Lanting (78. Bert Jan Volders), Rick Kiers (46. Rolf Drewes), Thomas Wolting, Ties van der A, Vincent Kok, René Lanting (70. Marco van Veen), Bertin Kiers, Rick Hagenauw.

 

Zoeken in de site

Willekeurige foto