Artikel
Sportclub Zweeloo start de competitie in 4D op bezoek bij VVAK

Liefst zeven keer op rij startte Sportclub Zweeloo de competitie met een thuiswedstrijd, maar op zaterdag 3 september zal dat anders zijn. De ploeg van de nieuwe trainer Johan Knoll gaat dan op bezoek in Kerkenveld bij VVAK (sportpark ‘t Zandmeer) voor het eerste duel in 4D. Voetbal Vereniging Alteveer Kerkenveld is de nieuwe club van de vorige hoofdtrainer van Sportclub Zweeloo: Hans Pullen. Tijdens de laatste zes seizoenen eindigde VVAK nooit lager dan negende als vierdeklasser.

Al tijdens de tweede speeldag staat thuis de derby tegen buurman VV Sleen - de kampioen van 5D - op het programma. Zes seizoenen lang speelden beide clubs niet tegen elkaar in competitieverband. Een week later gaat de reis naar Groningen waar GV Groen Geel wacht. De kampioen van 5E en een grote onbekende voor Zweeloo. Nooit eerder speelden beide clubs tegen elkaar.

Verder is bekend dat Zweeloo op 24 september thuis VV De Vogels uit Groningen verwacht. Ook al een promovendus uit 5E en grote onbekende nummer twee. Op 1 oktober wacht in Coevorden de gemeentelijke derby tegen CSVC, dat net als Zweeloo afgelopen seizoen nog in de derde klasse speelde. Een week later komt streekgenoot SC Angelslo op bezoek in Zweeloo. Kan daarna de eerste balans worden opgemaakt?

 

Zoeken in de site

Willekeurige foto