Artikel
Marcel Kalsbeek met Nederlands Reddingsteam USAR in Haïti

foto Dagblad van het Noorden

Marcel Kalsbeek uit Aalden is op dit moment met het Nederlands Reddingsteam USAR als speurhondgeleider actief in het door een zware aardbeving getroffen Haïti. In één afschuwelijke minuut verwoestte een aardbeving van 7.0 op de schaal van Richter dinsdagavond 12 januari jl. de levens van honderdduizenden Haïtianen.
De 46-jarige Kalsbeek vertrok vorige week vanaf het militaire vliegveld in Eindhoven met een transportvliegtuig naar de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince.

De Aaldenaar, die in het dagelijks leven werkzaam is bij de politie, maakt deel uit van het Urban Search and Rescue (USAR) team, bestaande uit 72 mensen en acht snuffelhonden. Kalsbeek is deze week met het team actief bij het opsporen van de duizenden mensen die nog onder het puin bedolven liggen. Direct na hun aankomst begonnen de reddingswerkers onder bewaking van VN-militairen met het zoeken naar overlevenden in de puinhopen van Port-au-Prince.
Naar verwachting blijft Kalsbeek samen met het USAR-team nog tot begin volgende week in het door een zware aardbeving getroffen land. “Maar zolang er nog levenden worden gevonden in het puin staat de datum van de terugvlucht niet vast”, zegt een woordvoerder van de USAR.
Wij wensen Marcel en de overige reddingswerkers heel veel succes en alvast een veilige thuiskomst, maar hopen bovendien Marcel te kunnen spreken om zijn ingrijpende ervaringen met ons te kunnen delen.
Voor meer info: www.usar.nl

 

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Mieke Brinkhuis uit Aalden wilde zwaluwen graag te hulp schieten ...

...maar veelbelovend project staat in de ijskast. Mieke Brinkhuis lanceerde in 2020 het plan om een huiszwaluwentil in het dorp te plaatsen. “Het gaat niet zo goed met de zwa...

dinsdag, 18 januari 2022

Lees verder

Achter vergane glorie bloeit iets heel moois op

Bouw zes luxe rietgedekte appartementen en vier woningen op voormalig Auto Mekkes-terrein in voorjaar 2022 van start. Aalden is bijna een schitterend nieuwbouwplan rijker....

dinsdag, 18 januari 2022

Lees verder

Uitbreiding ambulancezorg vanuit locatie Zweeloo

UMCG Ambulancezorg heeft de diensten van de ambulancepost in Zweeloo - die sinds 2020  gehuisvest is naast de brandweerkazerne - aanzienlijk uitgebreid. “We zijn hier gestart met een avonddienst van 15:...

dinsdag, 18 januari 2022

Lees verder
Willekeurige foto