Artikel
Tien wedstrijden gespeeld, drie punten.

Na het glorieuze kampioenschap vorig seizoen, acteren de dames van Sportclub Zweeloo dit seizoen tot dusver teleurstellend in de derde klasse. Tien wedstrijden zijn er inmiddels gespeeld en de teller staat voor het team van leider Einte Euving en trainer Jan Pol op slechts drie punten.

 

Toch blijft Einte Euving, inmiddels bezig aan zijn 13e seizoen als leider/trainer van de dames, de rust zelve. Realisme is het toverwoord voor de in Meppen woonachtige Rabobank medewerker. “Je moet gewoon realist zijn en constateren dat we met de huidige selectie in een aantal wedstrijden iets tekort komen voor de derde klasse. Met het kampioensteam van het vorig seizoen zouden we, daar ben ik stellig van overtuigd, nu een goede middenmoter  in deze klasse zijn.

Maar helaas, dat team is er grotendeels niet meer. We begonnen dit seizoen met ruim twintig speelsters, nu zijn het er nog maar dertien. Geblesseerden, zwangerschappen en dragende speelsters die alsnog afhaakten, ziehier een opsomming van oorzaken. In het huidig team spelen bijvoorbeeld nog maar 5 à 6 basisspeelsters van het kampioensteam.”

Toch blijft de leider optimistisch. De trainingsopkomst is vooral op de woensdag goed en het gat met de concurrentie voor de laatste plaats is nog niet al te groot. “We hebben al een paar wedstrijden sneu verloren, vaak het lot van een ploeg die onderaan staat. Wanneer het balletje een keer goed voor ons valt en we sprokkelen wat punten bij elkaar, dan kan het misschien aan het eind van het seizoen nog zomaar goed komen.”

En zowaar, deze laatste opbeurende woorden van de leider waren nog maar net aan dit stukje toevertrouwd en de eerste overwinning van het seizoen was een feit. De dames uit Dalen werden na een ongemeen spannende wedstrijd met een 3-2 nederlaag naar huis gestuurd. Wie weet, misschien komt het inderdaad nog allemaal goed!

 

Zoeken in de site

Willekeurige foto