Artikel
Duizenden mensen nemen kijkje op 'winterse' Kerstmarkt
Van vrijdag tot en met zondagmiddag was Wezup weer in een schitterende kerst-ambiance getooid. Het is een sfeervolle tijd van gezellig samenzijn en tradities. Dat beeld werd op de sfeerrijke Wezuper kerstmarkt weer subliem voor het voetlicht gebracht. Tot ver buiten de grenzen van de regio is de kerstmarkt van Wezup gekend en geliefd. Ook dit jaar bracht het evenement weer ettelijke duizenden mensen op de been. De straten en steegjes in het dorp waren drie dagen lang een oase van sfeervolle marktkramen en feestelijke muzikale klanken. Meer dan zestig standhouders waren verantwoordelijk voor een uitgebreid aanbod aan mooie en originele kerstcadeaus. De organiserende Stichting Kerstmarkt Wezup heeft er samen met de inwoners weer een fantastisch feest van gemaakt. De bezoekers konden in Wezup al het échte kerstgevoel beleven. Wezup bruiste van een bijzonder stemmige kerstsfeer, waarbij tal van boerderijen, schuren en stallen het decor vormden van veel kerstsnuisterijen en entertainment. De route was ’s avonds fraai gemarkeerd met vele honderden waxinelichten. Voor de tweede achtereenvolgende keer was er een thema verbonden aan de Markt: dit jaar koos men voor Winterse Taferelen.

De kerstmarkt bleek ook nu weer een uitje voor het hele gezin een gezellig dagje of avondje uit. Praktisch alle bewoners zijn er bij betrokken. Iedereen draagt dus een steentje bij en dat maakt de kerstmarkt in Wezup tot iets heel bijzonders. De plaatselijke basisschool, de ijsvereniging en de dorpsvereniging serveerden traditiegetrouw warme hapjes en drankjes tegen een billijke prijs. En over tradities gesproken: in het hele dorp werden dezer dagen weer de bekende knieperties gebakken. Wezup, bedankt !

Bijschrift foto Kerstmarkt 3: De opening van de Kerstmarkt in Wezup was subliem. Schoolkinderen van o.b.s. De Krosbulten in Wezup waren stemmig gekleed als sneeuwprinsessen en sneeuwmannen. De schooljuegd zong en danste op prachtige wijze. (Eigen foto)

 
Willekeurige foto