Gemeentelijk Nieuws
Wethouder Jetty Remmelts opent eerste cursus bridge van project ‘Denken en Doen’

Wethouder Jetty Remmelts opent op maandag 15 februari a.s. om 09.30 uur de eerste cursus bridge voor mensen van 60 jaar en ouder die weinig of geen bridge ervaring hebben. De aftrap is bij Stichting Welzijn 2000, Wilhelminasingel 9 in Coevorden.  De cursus is onderdeel van het project ‘Denken en Doen’. Het doel van ‘Denken en Doen’ is om mensen spelenderwijs te leren bridgen, terwijl ze tegelijkertijd nieuwe contacten kunnen leggen met plaatsgenoten. Het project is een initiatief van de Nederlandse Bridge Bond. De gemeente organiseert de cursus samen met de Bridgeclub Coevorden.

Lees meer...
 
Herziening Masterplan Coevorden aanstaande
Het college van B&W van Coevorden heeft besloten in te stemmen met een aantal voorstellen die moeten leiden tot bezuinigingen in het Masterplan Coevorden. Bezuinigingen die noodzakelijk zijn vanwege teruglopende bijdragen vanuit het Rijk en de economische recessie, waardoor de gemeente Coevorden in haar programma Ruimte om te Kiezen diverse maatregelen neemt. “Maar wel bezuinigingen met behoud van kwaliteit en uitstraling” aldus wethouder Roeles. Het voorstel kent wijzigingen op twee belangrijke punten:
Lees meer...
 
Staatssecretaris Jack de Vries op werkbezoek bij CDA afdelingen in Zuidoost Drenthe

PERSBERICHT

 

Staatssecretaris Jack de Vries van Defensie brengt op maandagmiddag 15 februari 2010 een werkbezoek aan Zuidoost Drenthe.  Het werkbezoek wordt georganiseerd door de CDA afdelingen Emmen, Borger-Odoorn en Coevorden. Jack de Vries zal in alle drie de gemeenten een locatie bezoeken. Naast de staatssecretaris zullen ook de CDA-lijsttrekkers van de drie gemeenten en enkele kandidaat-raadsleden deelnemen aan het werkbezoek. Ook zal een auto van het CDA jongerenteam aanwezig zijn.

Lees meer...
 
Stempassen gemeente Coevorden worden op 6 februari verspreid

Burgemeester Bert Bouwmeester stuurt brieven naar alle nieuwe kiezers

Burgemeester Bert Bouwmeester van de gemeente Coevorden stuurt op 6 februari 2010 brieven naar alle nieuwe kiezers in de gemeente. Op 3 maart 2010 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Door brieven te sturen naar iedereen die nog nooit heeft gestemd, hoopt de burgemeester de stemgerechtigden te stimuleren om te gaan stemmen. De brieven worden met de stempassen per post verstuurd.

In de brief wordt uitleg gegeven over het stemrecht, maar ook over wat de gemeenteraad doet. De nieuwe kiezers worden gewezen op de website www.coevorden.nl/verkiezingen met een schat aan informatie over de verkiezingen. Via de website kunnen ze op 1 maart van 19.00-20.00 uur chatten met alle lijsttrekkers. Ook kunnen ze zich aanmelden voor een gratis smsalert. Op die manier worden ze er op 3 maart aan herinnerd dat ze kunnen gaan stemmen.

Burgemeester Bert Bouwmeester: ‘Ik vind het erg belangrijk dat iedereen gebruik maakt van het stemrecht. Helaas staat politiek vaak ver van jongeren af en is de opkomst onder jongeren bij verkiezingen doorgaans laag. Door een brief naar alle nieuwe kiezers te sturen, hoop ik hen te stimuleren om te gaan stemmen.’

De stempassen worden op 6 februari 2010 per post bezorgd onder alle kiezers in de gemeente Coevorden. Mensen die geen stempas hebben ontvangen of de stempas kwijt zijn geraakt, kunnen tot dinsdag 2 maart, 12.00 uur, een vervangende stempas bij het loket Burgerzaken in het gemeentehuis aanvragen. Daarbij dienen ze een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Zonder stempas en geldig legitimatiebewijs kan er niet worden gestemd op 3 maart.

 
Eerste vrijwilligersprijs CDA Coevorden voor Sweelpop

PERSBERICHT

Het CDA Coevorden reikt op 15 februari 2010 de eerste CDA Coevorden Vrijwilligersprijs uit aan de Stichting Werkgroep Jongerendag Zweeloo (WJD). De stichting is vooral bekend als de organisator van het jaarlijkse evenement Sweelpop. De jongeren van de WJD krijgen de prijs vanwege de manier waarop ze zich, na een financieel tegenvallende editie van Sweelpop, op alle mogelijke manieren inzetten om de stichting er financieel weer bovenop te helpen.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 71 72 73 Volgende > Einde >>

Pagina 72 van 73

Zoeken in de site

Willekeurige foto