Zweeloo Digitaal
Frensenhoes
Frensenhoes Nieuws update nr.6

Beste mensen,

Even weer een berichtje van Het Frensenhoes. Het is al weer een tijdje geleden – op zaterdag 29 mei j.l. - dat we onze Open Dag / Hemmeltiedoetzending van RTV­Drenthe hadden.

Het was een succesvolle dag en we willen nogmaals een ieder hartelijk danken die aan deze dag en aan deze uitzending hun medewerking hebben verleend.Bij dit Frensenhoesbericht vindt u een collage van foto’s die op deze dag zijn gemaakt.

Als gevolg van deze uitzending zijn Hendrik Oldenhuizing, Jan Kiers Scheltens en Jan Vos opnieuw in de studio van RTV Drenthe geweest om meer te vertellen over hetgeen deze ochtend aan de orde is geweest.

Bijlagen:
Bewaar het bestand <code>Bijlage Frensenhoesberichr nr 6 dvhn 2010 08 14 frensenhoes.pdf</code>Artikel DvhN
Lees meer...
 
Officiële opening Frensenhoes

Op zaterdag 29 mei 2010

Hemmeltied van RTV Drenthe, officiële opening en Open Dag van

Het Frensenhoes in Meppen

 

Het woonhuis annex houtzagerij aan De Kockstraat 3 in Meppen, eigendom van mevrouw Frensen-Kalk, is ondergebracht in de stichting “Frensenhoes”. Het is de wens van mevrouw Frensen en wijlen haar man Jan Willem om het woonhuis, de houtzagerij en de authentieke timmerwerkplaats voor de toekomst te waarborgen en dit is het doel van de stichting Het Frensenhoes.

Lees meer...
 
Het Frensenhoes: een uniek project
MEPPEN - Dat er nog veel moet gebeuren is duidelijk. Maar dat het iets moois en unieks kan worden, daar is iedereen wel van overtuigd. We hebben het hier over het Frensenhoes. Zoals bekend heeft mevrouw Meltje Frensen-Kalk haar huis en de uit 1916 daterende werkplaats en houtzagerij aan De Kockstraat 3 in Meppen aan het begin van vorig jaar geschonken aan de stichting “Het Frensenhoes”.

Het bestuur van de stichting heeft al een begin gemaakt met het opknappen, verbouwen en “strippen” van de woning en de gebouwen. Dit alles met de hulp van veel vrijwilligers. Twee geslaagde vrijwilligerswerkdagen zijn er tot dusver geweest. De eerste keer waren er zo’n 50, de tweede keer waren er iets minder, maar toen was er de concurrentie van wat festiviteiten in de gemeente. In ieder geval zijn het aantallen waar de stichting ontzettend blij en gelukkig mee is. Want zoals gezegd, er moet er nog veel, heel veel gebeuren om de plannen van de stichting werkelijkheid te laten worden.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

Pagina 3 van 3

Zoeken in de site

Willekeurige foto