Zweeloo Digitaal
Frensenhoes
Het Frensenhoes nodigt Tafeltje Dekje uit
Afgelopen zaterdag heeft op uitnodiging van Het Frensenhoes en de Historische Vereniging Zweeloo een aantal vrijwilligers van Tafeltje Dekje een bezoek gebracht aan Het Frensenhoes in Meppen.

Dit als blijk van dank en waardering voor het mooie geldbedrag dat onlangs van de commissie Tafeltje Dekje werd ontvangen. Het bedrag zal worden aangewend voor het te vernieuwen cementhok. Deze is nodig aan vervanging toe.

Bijschrift foto:Tinus Bouwmeester (l) en Ton de Rooij schudden elkaar de hand met een wederzijds dankjewel. Bouwmeester deed dat voor de geste van de rondleiding én De Rooij voor de mooie donatie van Tafeltje Dekje. (Eigen foto)

 
Open Monumentendag Frensenhoes: “We hebben nog nooit zo’n geslaagde dag gehad”

Ruim 500 bezoekers wisten afgelopen zaterdag tijdens de Open Monumentendag 2014 het Frensenhoes in Meppen te vinden. Met dit aantal was voorzitter Harm Tiemens van de Historische Vereniging Zweeloo bijzonder tevreden. “In mijn beleving hebben we nog nooit zo’n geslaagde dag gehad.”

Lees meer...
 
Frensenhoesbericht nr. 7

Op 1 april j.l. is Henk Oostbrink overleden. Henk heeft bij de start van Het Frensenhoes veel vrijwilligerswerk voor ons gedaan. Schuren, verven, tuin- en zonodig timmerwerk, maar ook gezelligheid bij een kop koffie, zo was Henk bijna dagelijks aanwezig in Het Frensenhoes. Wij zijn Henk hiervoor dankbaar. We wensen Diny, zijn naaste familie, kinderen, klein- en achterkleinkinderen veel sterkte en mooie herinneringen, voor nu en de komende tijd.

Beste mensen,

het is alweer een hele tijd geleden dat u van ons een bericht heeft ontvangen over het reilen en zeilen in en om Het Frensenhoes in Meppen. We hadden weinig te melden, maar hebben absoluut niet stilgezeten, middels dit Frensenhoesbericht stellen we u graag op de hoogte van de ontwikkelingen.

Lees meer...
 
Fantastisch resultaat statiegeldactie voor het Frensenhoes

De afgelopen anderhalf jaar bood Coop Weggen in Aalden hun klanten de gelegenheid om hun statiegeldbonnen te schenken aan de Stichting Het Frensenhoes in Meppen. Op 31 december 2010 is deze actie beëindigd en het geschonken bedrag aan statiegeldbonnen is door Coop Weggen afgerond naar € 800,00. Een fantastisch bedrag en het bestuur van Het Frensenhoes wil dan ook een ieder die hieraan bijgedragen heeft heel hartelijk bedanken! Het geld zal gebruikt worden voor het helpen instandhouden van de prachtige oude timmerwerkplaats, houtzagerij en woonhuis (Het Frensenhoes) aan de De Kockstraat 3 in Meppen.

 

Lees meer...
 
Een uniek verhaal…

Jan Willem en Meltje Frensen-Kalk wilden hun huis met timmer­werk­plaats en houtzagerij voor de toekomst behouden. Dit gold ook voor het erf en een groot deel van het interieur. Mevr. Frensen heeft daartoe in 2009 de stichting “Het Frensenhoes” opgericht waarin het geheel is opgenomen. De stichting heeft als enig doel Het Frensenhoes te be­he­ren en te behouden voor het nageslacht en natuurlijk voor het dorp Meppen en haar wijde omgeving.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

Pagina 2 van 3

Zoeken in de site

Willekeurige foto