Zweeloo Digitaal
Sp.Zweeloo
Sportclub Zweeloo maakt negentig minuten niet vol tijdens oefenduel

EMMEN – De oefenwedstrijd onder erbarmelijke omstandigheden in Emmen tussen zaterdagvierdeklasser SC Angelslo en Sportclub Zweeloo duurde zaterdag slechts vijfenveertig minuten. Scheidsrechter Rick Kootstra vond het na de eerste helft genoeg geweest door de aanhoudende sneeuwval en staakte het treffen. Het kunstgrasveld bij SC Angelslo werd immers steeds moeilijker bespeelbaar, maar ook de lijnen bleken niet meer zichtbaar. De fanatieke thuisclub wilde nog wel even verder na de 3-0 ‘ruststand’. De Emmenaren passeerden keeper Jaap Haan in de vijfde, veertigste en vijfenveertigste minuut.

Lees meer...
 
Hoofdtrainer Hans Pullen verlaat Sportclub Zweeloo medio 2011

ZWEELOO/HARDENBERG - Aan de samenwerking tussen hoofdtrainer Hans Pullen (foto) en Sportclub Zweeloo komt na dit voetbaljaar een einde. Pullen (38) is bezig aan zijn tweede seizoen bij de zaterdagderdeklasser, die als nummer veertien de rij sluit in 3D Noord. In mei 2010 wist de Hardenberger te promoveren met Zweeloo, dat dankbaar gebruik maakte van de versterkte promotieregeling. De vijfde positie op de laatste speeldag in 4C bleek voldoende voor directe promotie.

Lees meer...
 
Sportclub Zweeloo vlak voor tijd met lege handen tegen streekgenoot

ZWEELOO – Sportclub Zweeloo worstelde en kwam bijna boven op eigen bodem, want de ontmoeting met streekgenoot VV Hollandscheveld duurde net even te lang. Tot twee keer toe knokte het team van trainer Hans Pullen, die bezig is aan zijn laatste voetbaljaar bij de promovendus, zich terug in de wedstrijd. Toch ging het twee minuten voor het officiële einde alsnog mis voor de nummer laatst in de derde klasse D, 2-3. Eén moment van net niet op tijd ingrijpen werd de geplaagde Zweelers zaterdag fataal. Zo vlak voor de winterstop blijven de Hollandschevelders in de gevarenzone, maar Zweeloo staat er nog minder rooskleurig voor. De achterstand op de nacompetitieplaats bedraagt negen punten.

Lees meer...
 
Sportclub Zweeloo 1 en 2 krijgen VV Hollandscheveld op bezoek

Toeval of niet: zaterdag aanstaande komen Hollandscheveld 1 én Hollandscheveld 3 op bezoek bij Sportclub Zweeloo. Beide eerste teams komen vanaf 14.30 uur voor de eerste keer in competitieverband tegenover elkaar te staan. Scheidsrechter Hof uit Beilen is aangewezen als arbiter op ‘t Alterbarg. De streekgenoten hebben het nog altijd zwaar in de derde klasse D op de zaterdag.

Lees meer...
 
Sportclub Zweeloo overtuigt niet en verliest ruim van Smilde’94

ZWEELOO – Sportclub Zweeloo blijft het enige team in de derde klasse D zonder zege. Medepromovendus VV Smilde’94 bleek zaterdag te sterk voor de ploeg van trainer Hans Pullen, 0-3. Zelfs met één man minder – Smildeger Arjan Pruim kreeg zijn tweede gele kaart na de 0-1 – wisten de bezoekers nog twee keer te scoren in het restant van de wedstrijd. Na afloop bleek dat de achterstand op de veilige elfde positie, die Hollandscheveld bezet, acht punten bedraagt. Zweeloo moet alle zeilen bijzetten om tijdens de resterende drie wedstrijden voor de winterstop tot goede resultaten te komen, want elk duel is zwaar.

Lees meer...
 
SC Zweeloo ziet CSVC uit geslagen positie terugkomen tot gelijkspel

COEVORDEN – Het leek bijna te mooi om waar te zijn. Sportclub Zweeloo stond na een dik half uur wedstrijd in Coevorden verrassend genoeg voor met 0-3 tegen directe concurrent CSVC. Weinig leek de eerste zege ooit in de derde klasse in de weg staan, maar de gemeentelijke derby kende zaterdag een wrang einde voor de manschappen van trainer Hans Pullen. In de bizarre slotfase boog de veerkrachtige thuisclub de schijnbaar kansloze achterstand om tot een gelijkspel, 3-3. Tot overmaat van ramp voor Zweeloo viel de gelijkmaker in de vijfde minuut van de extra tijd. Daarnaast ging er een overtreding aan vooraf, maar na de aansluitingstreffer kwam de debutant in de derde klasse al tot twee keer toe goed weg.

Lees meer...
 
SC Zweeloo speelt gemeentelijke derby bij CSVC

Sportclub Zweeloo speelt zaterdag aanstaande voor de eerste keer in competitieverband de gemeentelijke derby bij CSVC, de club die medio jaren negentig van de vorige eeuw voor de laatste keer actief was in de vierde klasse. Tegenwoordig verkeren de Christelijke Sport Vereniging Coevorden, die net als Klazienaveen en SV Borger nog niet onbeslist speelde, en SC Zweeloo in zwaar weer tijdens de competitie in de derde klasse D. Vorig seizoen bereikte CSVC overigens nog de play-offs waarin SC Loppersum een brug te ver bleek.

De promovendus uit Zweeloo staat thans laatste met twee punten, terwijl de Sportvereniging uit de Ganzenstad vier punten meer heeft. De belangen zijn dan ook groot op sportpark Klinkenvlier aan de Europaweg in het uiterste zuiden van de gemeente Coevorden. Scheidsrechter Tjalma uit het Groningse Farmsum laat om 14.30 uur aftrappen op één steenworp afstand van de Duitse grens. De laatste onderlinge ontmoeting was tijdens de voorronde van het bekertoernooi, seizoen 2008-2009. Door goals van Mart Klifman en Gerard Tent won CSVC in Zweeloo (0-2). In een verder verleden troffen beide verenigingen elkaar tijdens de vroegere Coevorden Cup (foto), die dus helaas ter ziele ging.

CSVC kent een fraaie historie, want het eerste herenteam speelde in totaal negen seizoenen in de tweede klasse. Het laatste kampioenschap was tijdens het seizoen 2001-2002 (derde klasse D). Routinier Gerwin Kampherbeek maakte destijds ook al deel uit van de selectie. Hij keerde overigens dit seizoen terug na een uitstapje naar stadsgenoot Germanicus zo. CSVC moet het dit voetbaljaar doen zonder doelpuntenmachine Willem Assies, die zijn kunsten tegenwoordig bij tweedeklasser FC Meppel vertoont. Afgelopen jaar schoot de spits er nog een slordige 28 (!) in voor de Coevorders.

Nieuw in de huidige selectie zijn - naast Kampherbeek - Sven Arends, Sander Blaauw (Raptim), Michel en Peter Blanken (Germanicus zo.), Arjan Catsburg en Erol Kanal. Na een goede voorbereiding rekende trainer Geert Prins zonder twijfel op een betere competitiestart. Het vooraf hoog ingeschatte CSVC won op de eerste speeldag nog wel van Nagele, maar daarna waren de oranjehemden alleen te sterk voor directe concurrent SV TONEGO. Daar waar CSVC in elk geval twee keer wist te winnen tot dusverre, wacht SC Zweeloo nog altijd op de eerste zege.

Tegen Vitesse’63 en SV TONEGO werd onbeslist gespeeld, maar de overige zeven wedstrijden gingen verloren. Tijdens de derby zo vlak voor de Ganzenmarkt moet het dan ook gebeuren voor de geplaagde ploeg van trainer Hans Pullen, die weet dat Smilde’94, Hollandscheveld, Fit Boys en ZZVV nog volgen als opponent. Daarna (medio december) volgt alweer de winterstop. Zet SC Zweeloo voor die tijd de inhaalslag in? Het lijkt ondertussen meer dan nodig, want er is een gat geslagen tussen de nummer elf en CSVC, SV TONEGO en SC Zweeloo.

Foto: Wim Elders (www.sp-zweeloo.nl

 
SC Zweeloo blijft zonder zege na nederlaag tegen SV De Griffioen

ZWEELOO – In het verleden waren SC Zweeloo en SV De Griffioen uit het Friese Oosterwolde veelal aan elkaar gewaagd. Tot drie keer toe eindigde het onbeslist, één keer wonnen de Friezen nipt. Op de laatste zaterdag van oktober 2010 was het – na vier seizoenen afwezigheid - anders. SV De Griffioen (naar een fabeldier, red.) won in Zweeloo met grote cijfers, 0-5. Twee van de vijf treffers betroffen een eigen doelpunt. Ties van der A en Henri Popken waren de ongelukkigen. Bij de rust was het 0-3. SC Zweeloo strijdt met streekgenoot CSVC en SV TONEGO tegen directe degradatie.

Lees meer...
 
SC Zweeloo in slotfase op gelijke hoogte met concurrent SV TONEGO

LUTTELGEEST – Voldoende spanning aan de natte Sportstraat in het verre Luttelgeest, zaterdag. SC Zweeloo speelde in de Noordoostpolder één van de verste uitwedstrijden ooit. Na een even onnodige als vroege achterstand maakte gouden wissel Rolf Drewes zes minuten voor het eindsignaal gelijk, 1-1. Het werd ook de gelukkige eindstand tegen directe concurrent SV TONEGO, die drie punten voorsprong houdt op SC Zweeloo. CSVC heeft vier punten meer dan de ploeg van trainer Hans Pullen. De aanstaande gemeentelijke derby in Coevorden lijkt dan ook op voorhand een interessante, maar eerst wacht thuis oude bekende SV De Griffioen.

Lees meer...
 
SC Zweeloo vindt Waterloo tegen SC Rouveen in tussenronde beker

ZWEELOO – SC Zweeloo heeft dinsdag niet kunnen stunten tijdens de voorronde van het bekertoernooi. In eigen huis bleek de gehavende ploeg - de eerste selectie telt thans zeven blessuregevallen - niet opgewassen tegen zaterdagtweedeklasser SC Rouveen. Na een 0-3 stand bij de rust werd het uiteindelijk 0-5 voor de Overijsselers, die als promovendus knap zevende staan in 2J. SC Zweeloo kreeg na de rust een aantal kansen om in elk geval de eretreffer te maken, maar dat gebeurde dus niet. SC Rouveen bekert door naar de eerste knock-out ronde op zaterdag 27 november.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Pagina 3 van 5

Zoeken in de site

Willekeurige foto